Organları 3 hastaya umut oldu

Organları 3 hastaya umut oldu
Samsun'da merdivenden düşme sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesi tarafından bağışlanan organları, Erzurum'a getirildi- AÜ Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Öztürk:- "Beyin ölümü gerçekleşen O

ERZURUM (AA) - Samsun'da merdivenden düşme sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen iki çocuk babası 49 yaşındaki Zekeriya Oral'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ulaştırıldı.

Samsun'a giden AÜ Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde görevli ekip, Oral'ın organlarını başarılı operasyonla alarak, Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle AÜ Tıp Fakültesine getirdi.

Oral'ın karaciğerinin, 6 yıldır organ nakli bekleyen bir hastaya, böbreklerinin ise hastalar arasında belirlenecek 2 kişiye nakledileceği bildirildi.

AÜ Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof Dr. Gürkan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen Oral'ın, organlarının ailesi tarafından bağışlandığını hatırlattı.

Oral'ın iki böbrek ile karaciğerinin merkezlerindeki ekip tarafından Samsun'dan alınarak Yakutiye Araştırma Hastanesine getirildiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Oral ailesine örnek davranışından dolayı teşekkür ediyor ve başsağlığı diliyorum. Beyin ölümü gerçekleşen Oral'ın karaciğer organı 5-6 yıldır karaciğer yetmezliği olan hastaya nakil yapılacak. Oral'ın böbrekleri de bekleyen hastalar arasından seçim yapılarak, nakil gerçekleştirilecek. Bu gece nakilleri gerçekleştireceğiz. Ailenin kutsal bir davranış göstermesi sonucu 3 hayat kurtarılacak. İki kişiye de böbrek nakli yapacağız. Bölgede organ bağışı yeterli sayıda değil. Kaybettiğiniz bir yakınınızın yerine organ bağışıyla birden fazla yakınınız olacak. Organ bağışı hayat kurtarır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.