Örgü Bebekler Gelir Kapıları Oldu

Örgü Bebekler Gelir Kapıları Oldu
Ev kadınlarının aile bütçesine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla örgü bebek işi başlatan emekli el sanatları öğretmeni Melek Altun, 140 kadını evlerinde iş sahibi yaptı

İSTANBUL (AA) - Ev kadınlarının aile bütçesine katkıda bulunması için örgü bebek işi başlatan emekli el sanatları öğretmeni Melek Altun, 140 kadının evlerinde iş sahibi olmasını sağladı.

Melek Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra ev kadınlarına yönelik bir iş yerinin işletmeciliğini yürüttüğünü belirtti.

Buradan edindiği tecrübelerle kendi şirketi "İlmek Bebek"i kurduğunu aktaran Altun, 140 kadına ulaştığını, ev kadınlarına evlerinden ayrılmadan örgü bebek yaptırdığını ifade etti.

İşe başladığı dönemde özellikle Çin'den gelen oyuncakların zararlı maddeler içerdiği yönünde haberler okuduğunu dile getiren Altun, şunları kaydetti:

"Sağlıklı oyuncaklar nasıl yapabiliriz? Neden Türk çocukları Türkiye'de üretilen Türk malı oyuncaklarla oynamasın diye düşündüm. 6 yıl önce sağlıklı oyuncak yapmaya karar verdim. Bu süre içinde denemeler yaptım, kadınlara ulaştım. 2 yıl önce de şirketimizi kurdum. Şu anda 140 kadın, oyuncak bebek yaparak bize destek oluyor. Alışveriş merkezlerinde açtığımız stantlarda oyuncak bebeklerin satışını yapıyoruz. Satışını yaptığımız bebeklerden daha çok, bize ulaşıp örgü bebek yapmak isteyen kadın var. İşe başlarken asıl amacım anneleri, kendi paralarını kazanabilecekleri, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri iş sahibi yapmaktı. Çünkü para kazanan anne demek mutlu anne demektir, mutlu anne de mutlu çocuklar demektir. Bunun için daha çok satış yapmalıyız. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz."

Suriyeli kadınlara yönelik de projeleri olduğunu anlatan Altun, "Suriyeli kadınlar büyük bir travma yaşadı. Onların psikolojik ve ekonomik desteğe ihtiyacı var. Psikolojilerini düzeltmek için bir meşgaleye ihtiyaçları var. Bunun için misafirimiz olan bu kadınları da iş sahibi yapmalıyız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Altun, özellikle Suriyeli sığınmacılar için çalışan sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini vurguladı.

Muhabir:Etem Geylan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.