Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Geçmiş dönemde Türkiye tarihine damga vuran Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş, başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi. Çünkü işin içindelerdi ve bunu gördüler. Başkanlık sistemi Türkiye için şarttır.

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçmiş dönemde Türkiye tarihine damga vuran Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş, başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi. Çünkü işin içindelerdi ve bunu gördüler. Başkanlık sistemi Türkiye için şarttır. Türkiye artık kabuğunu kırdı ve mevcut elbise Türkiye'ye dar geliyor." dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kollarınca düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya gelen Eroğlu, büyük hedefleri olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğini söyledi.

Türkiye tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk defa 3 büyük hedefi ortaya koyduğunu vurgulayan Eroğlu, "Ortaya konulan 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle Türkiye'yi dünyada büyük bir küresel güç yapacağız. Hatta tarihe bir kayıt düşsün diye bunu açıkça söylüyorum. Tekrar şanlı tarihimizi yaşatacağız. Artık önümüzde büyük bir gelecek var. Bunun için bazı hukuki adımlar gerekli. Bu önemli adımlardan birisi, tarihimizdeki dönüm noktası olan 16 Nisan'dır." diye konuştu.

Kısa vadeli hükümetlerin büyük işler başaramadığını dile getiren Eroğlu, bunu sağlamak için dirayetli, uzun vadeli yönetimlerin olması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin geçmişte koalisyon dönemlerinden çok çektiğini, yeni sistemle bu sorunun ortadan kalkacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Amerika'da istikrar var, neden? Amerika'nın kuruluşundan bugüne kadar 227 yılda 45 başkan gelmiş. Yani 5 yılda bir başkan geliyor. Bizde ise 10,5 ayda yeni hükümet kuruluyor. Özellikle kavgalar neticesinde Türkiye hep geri kalmıştır. Ne zaman AK Parti iktidara geldi, düşünmeye başladık. Mevcut sistem artık yürümüyor. Bütün dünya devletleri 100, 150, 200, hatta 500 yıllık, kendilerine göre plan yapıyor. Bizim de artık bu şekilde bir yol çizmemiz gerekiyor. Geçmiş dönemde Türkiye tarihine damga vuran Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş, başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi. Çünkü işin içindelerdi ve bunu gördüler. Başkanlık sistemi Türkiye için şarttır. Türkiye artık kabuğunu kırdı ve mevcut elbise Türkiye'ye dar geliyor. Meselenin özü budur."

- "CHP'ye gönül verenlerin normalde 'evet' demesi lazım"

Eroğlu, hükümet olarak gençlere güvendiklerini, anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e düşürüleceğini ifade etti.

Muhalefetin referandum sürecinde yalanlara başvurduğunu anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bilhassa CHP her türlü yalana başvuruyor. Bunu yaparken de gaf yapıyor. Geçenlerde 'Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partilerden olursa büyük bir kavga olur' dedi. Artık başbakanlık yok. Otomobilde tek şoför olacak. İki direksiyon olmayacak. Zaten bu kavga olduğu için biz bunu değiştiriyoruz. Kılıçdaroğlu herhalde ilgili maddeyi okumadı. Ben de Kılıçdaroğlu'na bununla ilgili olarak 'Çok yoruldun herhalde, anayasayı oku istersen, Afyonkarahisar'daki termal otellerde misafir edelim, kese, sabun da bedava' dedim. Yaptığı gafı kendisi de fark etti. Bütün CHP'ye gönül verenlerin normalde 'evet' demesi lazım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.