Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Etrafımızdaki bazı ülkelerde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de yangın var. Allah'ın yardımı ile gönül coğrafyamızdaki yangını söndürecek olan bu kahraman millettir. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Etrafımızdaki bazı ülkelerde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de yangın var. Allah'ın yardımı ile gönül coğrafyamızdaki yangını söndürecek olan bu kahraman millettir. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ve Emirdağ ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı.

İlk olarak Bolvadin ilçe meydanında bulunan bir çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bayramların küskünlüklerin sona erdirilmesi için iyi bir fırsat olduğunu ifade ederek küskün olanlara barışma çağrısı yaptı.

Eroğlu, daha sonra Emirdağ'da bayramlaşma merasimine katıldı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, Türkiye'nin son 12-13 yılda çok büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Avrupa'dan gelenlerin "Türkiye Avrupa'yı geçiyor" dediğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Geçeceğiz tabii ki. Biz büyük bir milletiz. Hatırlayın paramız pul gibiydi. Paradan 6 sıfır atıverdik. '6 sıfır atacağız' dediğimizde inanmayanlar vardı. 70 sente muhtaç olduğumuz günler oldu. Allah'a şükür şimdi dövizimiz de bol, ekonomimiz de çok daha iyiye gidiyor. Çarklar dönüyor. Şu anda büyüme hızında yüzde 5 ile Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıradayız. Artık ekonomik krizleri atlattık, teğet bile geçmedi. İhracatımızda yüzde 25 arttı. Allah'ın izniyle bahtımız açık. Etrafımızdaki bazı ülkelerde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de yangın var. Allah'ın yardımı ile gönül coğrafyamızdaki yangını söndürecek olan bu kahraman millettir. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın."

15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin ardından bile hiç kimsenin beklemediği anda Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığını hatırlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Çünkü, gönül coğrafyasında biz de varız. Gönül coğrafyamızdakilere yardımda bulunacağız. Türkiye'nin içindeki olduğu bu coğrafya, pek çok ülkenin gözü olduğu bir bölge çünkü dünyanın merkezi burası. Dünyanın merkezi Türkiye'dir. Türkiye'nin yıldızı daha da parlayacak. Bunun için çok çalışmamız lazım. Biz de hükümet olarak gerçekten çok çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz yok."

Bakanlık olarak da Emirdağ bölgesine çok fazla yatırım yaptıklarını anlatan Eroğlu, ağaçlandırma ve gölet çalışmalarının süreceğini söyledi.

Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.