Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Türkiye gönül coğrafyamızın son kalesi. Bu kalenin yıkılmaması lazım. Milletimiz olduğu müddetçe bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlarımız sonsuza kadar okunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

AKSARAY (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye gönül coğrafyamızın son kalesi. Bu kalenin yıkılmaması lazım. Milletimiz olduğu müddetçe bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlarımız sonsuza kadar okunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Çeşitli ziyaretler ve programlar kapsamında Aksaray'a gelen Eroğlu, Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve ORKÖY sertifika dağıtım törenine katıldı.

Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Aksaray'ın, AK Parti'ye çok destek verdiğini, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir dik duruş sergilediğini belirtti.

Milletin o gece darbecilerin amacına ulaşmasına izin vermediğini ifade eden Eroğlu, "Türkiye gönül coğrafyamızın son kalesi. Bu kalenin yıkılmaması lazım. Milletimiz olduğu müddetçe bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlarımız sonsuza kadar okunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Eroğlu, Aksaray ve çevresine içme suyu sağlama çalışmaları kapsamında Bakanlık olarak önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, açılışı yapılacak tesislerle şehrin su sorununun büyük ölçüde iyileşeceğini aktardı.

DSİ tarafından temeli atılacak tesislerin önemli yatırımlar olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bugün Aksaray içme suyu arıtma tesisi, Uluırmak sulaması yenileme, Gülağaç Demirci taşkın koruma tesislerini açıyoruz. Bu tesislerin toplam maliyeti 350 milyon liradır. Bugüne kadar burada 8 bin 330 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 9 milyon gelir artışı sağladık." ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın ağaçlandırılması konusuna da değinen Eroğlu, kentte bugüne kadar 29 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını, bu yıl 3,5 milyon fidanı ağaçsız alanlara ekeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Eroğlu, butona basarak tesisin açılışını gerçekleştirdi, daha sonra orman köylülerine sertifikaları verildi.

Törene, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.