Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da:
"Çocukların, sulama kanallarına girmemesini rica edeceğim. Eğer talep varsa biz hemen kanalların yanına küçük havuzlar yaparak çocukların orada güvenli bir şekilde serinlemelerini sağlayabiliriz. Bir de anne ve babalara çok büyük önem düşüyor. Çocuklara,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaz aylarında serinlemek için dere, gölet ve denize giren çocukları uyararak, özellikle anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmasını isteyerek, "Eğer talep varsa biz hemen kanalların yanına küçük havuzlar yaparak çocukların orada güvenli bir şekilde serinlemelerini sağlayabiliriz. Bir de anne ve babalara çok büyük önem düşüyor. Çocuklara, bu konuda sahip çıkmaları ve onları uyarmaları lazım" dedi. 

Bakan Eroğlu, bayramlaşma törenlerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, Başmakçı ilçesini ziyaret etti. İlçe meydanında coşkuyla karşılanan Eroğlu, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Çocukların yoğun sevgisi ile karşılaşan Eroğlu, pek çok kişinin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Sıcak havada Eroğlu'nu karşılayan vatandaşlar, bir traktöre bağlı pompadan havaya serpilen gül suyu ile serinletildi. 

Eroğlu, bayramlaşma programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, yaz aylarında dere, gölet ve denizlerde boğulmaların arttığını hatırlatması ve buna karşın önlem alınıp alınmadığını sorusu üzerine Eroğlu, bütün göletlerin etrafını çevirmenin söz konusu olmadığını, dünyada böyle bir uygulamanın bulunmadığını söyledi. 

Vatandaşların bu konuda çok hassas olması gerektiğini ifade eden Eroğlu, "En son Afyonkarahisar'daki Haydarlı'da inşa ettiğimiz, şehidimiz Yavuz Öztürk göletine 2 genç kız kardeş girmiş ve orada boğulmuş. Bilhassa yeni yapılan göletlerin etrafındaki zemin yumuşaktır, bataklık gibidir, kesinlikle girilmemesi lazım" diye konuştu. 

"Bazı yerlere çocukların girebilecekleri havuzlar yapmayı planlıyoruz" diyen Eroğlu, şehir merkezlerindeki derelerin kenarlarına, açık su kanallarına korkuluklar yaptıklarını anımsattı. Bu korkulukların da fayda etmediğini, korkulukları aşarak çocukların tekrar söz konusu yerlere girdiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"O kanallarda büyük bir akıntı var. O akıntıya karşı dayanamazlar. Çünkü su, güçlü akıyor. Dolayısıyla çocukların, sulama kanallarına girmemesini rica edeceğim. Eğer talep varsa biz hemen kanalların yanına küçük havuzlar yaparak çocukların orada güvenli bir şekilde serinlemelerini sağlayabiliriz. Bir de anne ve babalara çok büyük önem düşüyor. Çocuklara, bu konuda sahip çıkmaları ve onları uyarmaları lazım

-"Suç işleyen varsa bunun cezasını görür"

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin bir soru üzerine de Eroğlu, devlet memuru olan herkesin, kanuna, mevzuata uygun hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Devlet memurunun, kanun dışı birtakım işler yapmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Casusluk dinlemesi yapılıyor. Başbakanımız, cumhurbaşkanımız ya da herhangi bir bakanın görüşmeleri kayda alınıyor. Bunları kimlere servis yapıyorlar, bilemiyoruz. Bunların pek çoğu, bilerek ya da bilmeyerek yabancı istihbarat teşkilatlarının piyonu durumuna düşmüşlerdir. Bu bir casusluk hadisesidir. Mahkemeye intikal ettiği için bizim fazla bir şey söylememize gerek yok. Keşke olmasaydı diyoruz. Ama neticede devlet, paralel bir yapıya asla müsaade etmez. Bunu herkes böyle bilsin. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Bir kaç tane çapulcuya pabuç bırakacak yapıda değildir. Dolayısıyla burada, alt kademede samimi insanlar var, onların da bu hadiseleri görüp uyanmaları gerekiyor. Onların da bu derin uykudan, paralel uykudan uyanmalarını rica ediyorum. Alt kademe, tabandakiler, samimi insanlar. Onlar bu şekilde istismar ederek, kendilerini insan üstü göstermek isteyenlere karşı uyanık olsunlar. Devlet, mahkemeler gereğini yapacaktır. Suç işleyen varsa bunun cezasını görür. Masum insanlar varsa beraat eder."

-"Yüzde 53-60 arasında ilk turda oy alacağını ümit ediyoruz"

Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin anket çalışmasının olup olmadığı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anketlere göre ne kadar oy almasının beklendiğinin sorulmasına ise Eroğlu, kendisinin de bir anket yaptığını, her gittiği yerde, durumu sorduğunu aktardı. Anketlerde, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın yüzde 54.5 oy alacağının görüldüğüne değinen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Başbakanımızı her yerde seviyorlar, görüyorsunuz. Çünkü Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız, gece gündüz demeden, vatan millet için, cansiperhane çalışan çok büyük bir liderdir. Dolayısıyla millet, bu yapılanları takdir edecektir. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Milletimiz özellikle, reyini Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullanacaktır. Ben buna inanıyorum. Yüzde 53-60 arasında ilk turda oy alacağını ümit ediyoruz. Tabii bunu belirleyecek olan milletimizdir. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz istikrardan yana tavır koyacaktır. Türkiye'de 10 yıldır istikrar var. Dünya karışıyor ama Türkiye'de istikrar var. Türkiye huzurlu bir ada, bölgesinde istikrar adası, bu huzuru bozmayalım. Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyelim istiyoruz."

Eroğlu ve beraberindeki Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile diğer protokol üyeleri Dazkırı ve Evciler ilçelerine de geçerek vatandaşlarla bayramlaştı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.