Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Arıcılığı Geliştirmek İçin Her Türlü Desteğe Hazırız

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Arıcılığı Geliştirmek İçin Her Türlü Desteğe Hazırız
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazır olduklarını, bu kapsamda arıcılardan kovan başına alınan ücretin kaldırıldığını bildirdi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazır olduklarını, bu kapsamda arıcılardan kovan başına alınan ücretin kaldırıldığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı "Arıcılığın Desteklenmesi Genelgesi"nin ilgili maddeleri uyarınca, korunan alanlarda arıcılık faaliyeti için belirlenen 2016 yılı ücret tarifesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Arıcılığın ve bal üretiminin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, gıda güvenliğinin sağlanması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi maksadıyla uygun görünen alanlarda izin verilecek arıcılık faaliyetleri kapsamında 2016 yılı için kovan başına aylık 1 lira ücret alındığını vurgulayan Eroğlu, bu bedeli almayacaklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu açıklamada,Türkiye’nin sahip olduğu kovan varlığıyla, dünya genelinde üst sıralarda yer aldığına dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlık olarak arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız. Bu işin birçok faydası bulunduğu gibi arıcılık aynı zamanda biyolojik çeşitliliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında, sürdürülebilir gıda güvenliği ve aynı zamanda topraklarımızın büyük bir kısmını tehdit eden erozyonun önlenmesi bakımından çok önemli bir faaliyettir."

Açıklamada yeni uygulamanın, genelgenin, "Tabiatı Koruma Alanları ve Milli Parkların ‘mutlak koruma bölgeleri’ dışında kalan alanlarda ve özel çevre koruma alanları ile diğer korunan alanlara konulacak arı kovanları için, uzun devreli gelişme planlarında aksine bir hüküm yer almadıkça ve idarece istenen belgelerin tanzimini müteakip arı kovanları konulabilecek ve bu kovanlar için herhangi bir ücret istenmeyecektir." maddesi uyarınca yapıldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.