Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Batman'da:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Batman'da:
"Hasankeyf'i Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağıma söz verdim. Özen gösteriyoruz, İnşallah burayı çiçek gibi yapacağız"

BATMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'te yeni yerine taşınan tarihi Zeynel Bey Türbesi'nin önünde düzenlenen iftar programına katıldı.

Eroğlu, programı öncesi yeni Hasankeyf'te yapımı tamamlanan Hasankeyf Ticaret Merkezi'ni gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Burada adına dikilen fidanın can suyunu döken Eroğlu, iftar programında yaptığı konuşmada, Hasankeyf'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda geldiğini ve en çok sevdiği yerlerden birinin burası olduğunu söyledi.

Hasankeyf'e önem gösterdiği kadar kendi ilçesine önem göstermediğini ifade eden Eroğlu, ilgili bakanlarla görüştüğünü ve bu bölgeye gereken önemin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Hasankeyf'i Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel ilçesi yapacağına dair söz verdiğini anımsatan Eroğlu, şunları dile getirdi:

"Hasankeyf'i Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağıma söz verdim. Özen gösteriyoruz, inşallah burayı çiçek gibi yapacağız. Bakanlığın kapısını kapattık. Bugün hepimiz Bakanlık olarak, yatırımcı birimler, genel müdürler, bölge müdürleri, şube müdürleri hepimiz buradayız. Bu dağları yemyeşil yapacağız. Bu caddelerde 'Ihlamur Caddesi, Çınar Caddesi' gibi değişik türde ağaçlandırma yapacağız. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Sizlere en güzel dükkanları yaptık. Mısır Çarşısı gibi projenin kesitini kendim çizdim. Burası rastgele bir yer değil."

- "Yabancılar, 'Taşıyamazsınız' dediler "

Tarihi eserleri taşıma sözü verdiklerini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz dedik taşıyacağız, yabancılar, 'Taşıyamazsınız' dediler. Hasankeyf'in imzası, Hasankeyf'in simgesidir bu. Zeynel Bey Türbesi'ni tek parça halinde bin 150 tonu en ileri teknoloji ile taşıdık. Diğer eserleri de taşıyacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Para sıkıntısı yok, yeter ki burayı dünyanın en mükemmel cazibe merkezi haline getirelim. Allah'ın izniyle burası dünyanın en muhteşem yeri olacak."

- 200 kişilik yurt müjdesi

Konuşmasının sonunda ilçede yapımı tamamlanan Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 100 erkek, 100 de kız olmak üzere 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağı müjdesi de veren Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne (DSİ) talimat verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.