Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de
"Bu elbise büyük Türkiye'ye dar gelmeye başladı. Bunun için başkanlık sistemi elzemdir"

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu elbise büyük Türkiye'ye dar gelmeye başladı. Bunun için başkanlık sistemi elzemdir." dedi.

Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde, İzmir'e karşı ayrı bir gönül bağı bulunduğunu ve kısa süreliğine İzmir milletvekili olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

AK Parti'nin çok büyük hizmetlere imza attığını, sözünün eri olduğunu kaydeden Eroğlu, 1 Kasım'daki seçimlerinden önceki tüm vaatleri 6 ay olmadan yerine getirdiklerini söyledi.

Partisinin, "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganını hatırlatan Eroğlu şöyle dedi:

"Şimdi 'Onlar söz verir yapamaz, AK Parti söz verir yapar'. Bu yıllar, önümüzdeki yıllar altın yıllar olarak anılacak. İzmir'e eli boş gelmiyoruz. 35 milyar liralık yatırım yapmışız. Barajlar, göletler, şehir ormanları, mesirelikler... İzmir, İzmir olalı böyle bir yatırım görmedi. Unutulmuştu, biz sahip çıktık. İzmir'e pozitif ayrımcılık yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bizden talepleri oldu, katı atık tesis, Yiğitler Barajı, Ali Onbaşı Barajı, Çandarlı'ya su, mesirlik alan, hafriyat döküm alanı gibi konularda. Biz bunu İzmir için yapıyoruz. İzmir'in hizmetkarıyız." diye konuştu.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'nin başkanlık yolunda büyük bir adım atmaya başladığını, sistemin elzem olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir mühendis olarak değil, tarihçi olarak da söylüyorum aynı zamanda. Bu elbise büyük Türkiye'ye dar gelmeye başladı. Bunun için başkanlık sistemi elzemdir. Böyle çok başlılık olunca yönetimde aksamalar olur. Hele koalisyon daha büyük problemler olur. Bu yolun şart olduğunu söylüyoruz. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Size soruyorum, Sayın Turgut Özal, Köşk'e çıktığında en iyi anlaştığı kişiyle problem yaşamadı mı, Demirel'le Çiller arasında problem olmadı mı, Sayın Sezer ile Bülent Ecevit arasında anayasa kitapçığıyla kriz çıkmadı mı? Büyük Türkiye için başkanlık sitemi şarttır. AK Parti başaracaktır bunu, biz milletimize güveniyoruz."

Bakan Eroğlu, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini dile getirerek, bazı ülkelerin terörü desteklediğini, Türkiye'nin önün kesmek için maşa olarak kullandıklarını, o ülkelere "terör döner dolaşır sizi de bulur" dediklerini aktardı. Türkiye'nin teröre karşı tek başına mücadele ettiğini söyleyen Eroğlu, tüm ülkelerin ciddi çaba vermesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir'de ulaşım sorunu bulunduğunun belirtilmesi üzerine de kentteki çevre yollarının, tünellerin, kavşakların AK Parti tarafından yapıldığına işaret eden Eroğlu, "İzmir Büyükşehir'in parası var, onlara sorun, gayrete gelsinler. İzmir'de şöyle bir kanaat var, 'Büyükşehir yapacak, hükümet önünü kesiyor'. Öyle değil. Vatandaş şunu bilsin, herkese, nüfusa göre eşit para gönderiyoruz." ifadeleri kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ziyaret sonunda Bakan Eroğlu'na hediyeler verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.