Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
"En son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadele devam edecektir, bizi asla yıldıramayacaklar"

EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''En son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadele devam edecektir, bizi asla yıldıramayacaklar'' dedi.

Eroğlu, Edirne Valiliği bahçesinde toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, serhat şehri Edirne'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul'da yapılan terör saldırısını kınayan Bakan Eroğlu, Türkiye düşmanlarının asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

En son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Hainler İstanbul'da saldırı yaptılar. Ama merak etmeyin. En son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadele devam edecektir, bizi asla yıldıramayacaklar. Onların son çırpınışları bunlar. Aslan gibi ordumuz, emniyet teşkilatımız kahramanca mücadele ediyor. Türkiye her zamankinden daha güçlüdür. Buna inanın artı kendi ATAK helikopterimizi kendimiz yapıyoruz. Dünyanın sayılı harp gemilerini denize biz indiriyoruz. İnsansız uçakları biz yapıyoruz. Eskiden istihbaratı başka yerden alıyorduk. Eskiden yanlış istihbaratla bize dağları bombalatıyorlardı. Ama şimdi nokta hedeflerle, kendi füzemiz var. Kendi silahlarımız var. O bakımdan merak etmeyin şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Ben bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.''

-"Edirne'nin hizmetkarıyım"

Kendisini Edirne'nin hizmetkarı olarak gördüğünü anlatan Bakan Eroğlu, bu nedenle kente yapılan yatırımlara büyük önem verdiğini vurguladı.

Edirne'ye gelirken eli boş gelmediklerini, devam eden yatırımlar ve bazı müjdeler vermek için kente geldiğini anlatan Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bugün 111 milyon liralık 13 tesisin temel atma ve açılış merasimi için geldik. Bunlar içinde dere ıslahları var, sulamalar var. Ama en önemlilerden bir tanesi Kanal Edirne var. Şu anda sayısız iş makinesi gece gündüz çalışıyor. 70 metre genişliğinde 7 bin 800 metre uzunluğunda muazzam bir kanal. Ne faydası olacak ? Taşkınlar oluyor, Edirne sular altında kalıyor. Oradaki fazla suyun bir kısmı doğrudan baypas kanalına aktarılacak. İnşallah çalışmaları kısa bir süre içinde bitireceğiz. Ben her geldiğimde buraya müjde veriyordum. Daha önce buraya geldiğimde tam 72 müjde vermiştim. Bu sefer de 29 müjde ile geldim. Bu yatırımların bize maliyeti 435 milyon lira. Edirne'ye ne yapılsa azdır diyorum. Hep birlikte yapılan yatırımlarla Edirne'yi çiçek gibi yapacağız.''

Edirne'de taşkın ve sel baskınlarını önlemek amacıyla 56 derenin ıslah edildiğini vurgulayan Eroğlu, 46 dereninde ıslah edileceğini aktardı.

Edirne'ye en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu ifade eden Eroğlu, bu birinciliği de kimseye kaptırmayacaklarını söyledi.

Hükümet olarak Edirne'ye şu ana kadar 8,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Eroğlu, ''Üç tane beldemize 6,5 milyon metreküp yılda içme suyu getirdik. İnşallah inşaatlar devam ediyor. Daha da ileri noktaya taşıyacağız. 5 tane baraj, 30 tane gölet inşa ettik. Şu an 30 gölet daha sözü veriyoruz. Böylece 60 gölet ve 5 barajla bir rekora imza atacağız. Çakmak Barajı'nın inşaatı bitti. İnşallah sulama projeleri de bitiyor. 19,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Erozyon ile mücadele çalışmasını başlattık. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik'' dedi.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ise Trakya'nın toprakları ve ürünlerinin çok değerli olduğunu belirtti.

Kentteki potansiyelin özlenen ölçüde kullanılabilmesi için sulama projelerinin geliştirilmesi gerektiğini anlatan Tanç, Bakan Eroğlu'na kente yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen de Edirne'nin Bakan Eroğlu'na bundan sonra daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek ''Sizin su ve ağaç konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu biliyoruz. Edirne'nin daha çok sulanacak yeri var. Ama 13 yıldır kentimizde yapılan tesisleri göz ardı etmek mümkün değil. Sizlere çok teşekkür ediyoruz'' dedi

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Vekili Mustafa Uzun da kentte yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Orman Köylülerini Kalkındırmaya Yönelik Gelir Getirici Tür ve Orköy kapsamında vatandaşlara sertifikaları dağıtıldı. Kentte yapılan açılış ve yatırımlar için kurdele kesildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.