Orman ve Su İşleri Bakanlığı:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı:
"Bakan Eroğlu'nun, 'doğum günü kutlaması dolayısıyla şehit cenazesini beklettiği' haberi gerçeği yansıtmamaktadır"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, "Çankırı'da doğum günü kutlaması yapmak için şehit cenazesini ertelettiğine" yönelik haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, Sözcü gazetesinde "Bekletin Şehidi, Doğum Günü Kutlaması Bitsin, Bakan Gelecek" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Gazetede akla ve mantığa uymayan, yalan bir haber yayınlandığı ifade edilen açıklamada, Çankırı'da bazı tesislerin temel atma ve açılışını gerçekleştirerek ziyaretlerde bulunan Bakan Eroğlu'nun, Belediyeye gittiğinde, haberi olmadan, engelli bir vatandaş için ani olarak hazırlanan doğum günü pastasıyla karşılaştığı kaydedildi.

Toplumda pozitif ayrımcılık yapılması gereken engelli bir vatandaş için hassasiyet gösteren Bakan Eroğlu'nun, Belediye Engelli Koordinasyon üyesi Halim Yavuzel'in ricasını geri çevirmeyerek, doğum günü pastası kestiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakan aslında bu vatandaşımızı mutlu ederek insani bir vazifeyi yerine getirmiştir. Ancak bunu görmek istemeyen ve her zaman maksatlı yayınlar yapan Sözcü gazetesi bu durumu çarpıtmış ve Bakanın doğum günü kutlaması için 'Şırnak'ta şehit düşen Çankırı Ilgaz'lı Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın cenazesini ertelettiği' yalanını ortaya atmıştır. Uyanık'ın cenazesinin ikindi namazında kaldırılması ise şehidimizin İstanbul'da bulunan yakınlarının cenaze merasimine yetişebilmeleri maksadıyla ailesi tarafından talep edilmiştir. Şehidimizin defin işlemlerinin Bakanımızın programından dolayı geciktirildiği asla söz konusu değildir."

Şehit cenazesi üzerinden bu şekilde haber yapan gazetenin hem şehide hem acılı ailesine hem de Bakan Eroğlu'na büyük bir haksızlık yaptığına işaret edilen açıklamada, "Bakan Eroğlu, Çankırı'ya cuma sabahı gelmiş olup, şehidimizin cenaze namazının ikindi namazından sonra kılınacağının ilan edilmesi üzerine, cuma namazını Çankırı'da kıldıktan sonra açılış ve temel atma merasiminde şehidimiz için rahmet niyazında bulunmuş ve Çankırı Valimizle birlikte bir minibüs ile Ilgaz'a giderek orada ikindi namazını kıldıktan sonra kahraman şehidimizin cenaze namazına katılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.