Orman yangınını izleyen çiftin kazada ölümüyle ilgili dava

Orman yangınını izleyen çiftin kazada ölümüyle ilgili dava
Bursa'da geçen yıl ağustos ayında yol kenarında orman yangınını izleyen çifte otomobiliyle çarparak ölümlerine neden olan sanığın 22,5 yıla kadar hapsi istendi

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde geçen yıl ağustos ayında yol kenarında orman yangınını izleyen çifte otomobiliyle çarparak ölümlerine neden olan sanığın 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ercan Mandıracı, kazada ölen Seyit ve Deniz Çekirge çiftinin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

İlk davadaki savunmasını yineleyen Mandıracı, olay öncesi bir grup arkadaşıyla yemeğe gittiğini, sonrasında da aracıyla yola çıktığını belirtti.

Saatte yaklaşık 100 kilometre hızla yol aldığını savunan Mandıracı, "Bir anda önümdeki bazı araçlar durmaya başladı. Yangın nedeniyle çevrede duman vardı. Ben de araçlar durunca frene bastım ve otomobilim kontrolden çıktı. Nereye çarptığımızı anlamadım. Devrilen aracımdan çıkmayı başardım. Çevredeki insanlar üzerime yürüyünce kaçtım. Çok üzgünüm." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, "Taksirle ve bilinçli olarak birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve yaralama" suçlarından 3 ila 22 yıl 6 ay arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bursa'da geçen yıl ağustos ayında, Deniz (33) ve Seyit Çekirge (34), Göynüklü Mahallesi yakınında çıkan orman yangınını izlemek üzere Bursa-Mudanya kara yolu Tepedevrent mevkisinde park ettikleri araçlarından inmişti. Bu sırada Ercan Mandıracı'nın kullandığı 16 YU 936 plakalı otomobil önce başka bir araca, daha sonra ise yol kenarında yangını izleyen Çekirge çiftine çarpmıştı. Kazada ağır yaralanan çift, tedavi altına alındıkları hastanede hayatını kaybetmişti. Mandıracı'nın çarptığı otomobildeki 3 kişi de yaralanmış ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Olay yerinden uzaklaştıktan sonra Bademli Jandarma Karakoluna gidip teslim olan Mandıracı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.