Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

Örnek bir stk konya temad

Örnek bir stk konya temad

Bu gün sizlere Konya’da örnek bir sivil toplum örgütünü tanıtmak istiyorum. Emekli astsubayların 1984 yılında kurduğu emekli astsubaylar derneğinin (TEMAD) 1985’te Konya’da kurulan şubesi yıllardır emekli astsubayların askerlikten sonraki üye oldukları bir sivil toplum örgütüdür.

Bu sivil toplum örgütü yıllarca ülkenin dört bir yanında çalışan, ülkemizin ordusunda genelde teknik ve yönetim düzeyinde uçaklarının teknisyen kadrosunu oluşturan, tankları yürüten, savaş gemilerini çekip çeviren, Kore’de, Kıbrıs’ta, 30 yıldır ülkedeki bölücülere karşı savaşan, şehit düşen, sakat kalan, hizmet eden emekli olduktan sonrada bizler neler yaparız deyip örnek bir dernek yaratanların eseridir.

Konya TEMAD 800 üyesi olan aileleriyle birlikte 3 bin 500 kişiden oluşan bir örgüt olup üyelerinin kültürel düzeyde isteklerini karşılayarak akademik seviyede konferanslar tertiplemektedir. Her siyasi partiye eşit uzaklıkta olup Konya’daki her siyasi partiden milletvekillerini davet etmekte, sorunlarını anlatmaktadır. Yerel yöneticilerle sürekli diyalog kurarak bu şehrin olanaklarından üyelerini faydalandırmaktadır. Üyelerinin ölüm, düğün, hastane gibi özel zamanlarında yanında olup tüm üyelerinin anında cevap verdiği interaktif bir kan verebilme sistemini oluşturmuştur.

Konya TEMAD örgütü üyelerinin ekonomik düzeylerine katkıda bulunmak amacıyla blok olarak akaryakıt, alışveriş merkezi, özel hastane, özel tedavi poliklinikleriyle, araç tamiri, sigorta olarak özel indirim sağlayan anlaşmalar yaparak tüm üyelerinin hizmetine sunan örnek bir örgüttür.

Üyelerinin farklı farklı siyasi görüşlerden olmasına rağmen asla bir siyasi taraf olma gayreti gösterilmemesi ve örgütün içinde sağlıklı, demokrat, şeffaf bir tartışma ortamı oluşturulmuş olması ülkemizin bu gününde övgüye değer bir anlayıştır. Konya TEMAD üyelerini Konya’nın ve ülkemizin tarihi ve turistik beldelerine geziye götürmekte emekli insanlarımıza bu uygulama büyük bir moral desteği olmaktadır.

Konya TEMAD örgütü üyelerinin haklarını savunmada ülkemizin değerlerini, vatanın bütünlüğünü, bayrağımızın mukaddesliğini ön planda tutmakta olup aynı zamanda ülkemizin gurur kaynağı olan Türk silahlı kuvvetlerimizdeki hali hazır çalışan astsubayların sürekli izlediği ve emekli olduklarında gelebilecekleri ve sığınabilecekleri tek yuva gözüyle baktıkları örnek alınacak bir sivil toplum örgütüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR