Örnek proje Büyükşehirden sonra ilçelerde

Örnek proje Büyükşehirden sonra ilçelerde
Aslım Çöplüğü’nde “Deponi Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi” kurarak örnek bir proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi bu projeyi Akşehir ve Cihanbeyli’ye de taşıyor.

Aslım Çöplüğü’nde “Deponi Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi” kurarak örnek bir proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi bu projeyi Akşehir ve Cihanbeyli’ye de taşıyor

enerji üretimi ve sera

AKŞEHİR VE CİHANBEYLİ’YE

Aslım Katı Atık Depolama Sahası’nda yapılan “Deponi Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi”yle ortalama 100 bin nüfuslu bir kentin günlük elektrik ihtiyacını karşılayabilecek elektriği üretmeyi başaran Büyükşehir Belediyesi bu projeyi ilçelere de taşıyor. Bugün yapılacak Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Akşehir ve Cihanbeyli’ye deponi gazından enerji üretim tesisleri kurulması ve işletilmesi işinin 20 yıllığına ihale edilmesi için encümene yetki verilmesine dair teklif görüşülecek.

HEM ELEKTRİK HEM SERA

Aslım Çöplüğü’ne gelen günlük bin 200 ton katı atık düzenli olarak depolandıktan sonra çıkan metan gazı; gaz bacaları ve boruların yardımıyla toplanıyor ve bu gazlarla elektrik üretimi gerçekleştiriliyor. Elektrik üretim tesisinde saatte 5 bin 600 kilovat elektrik üretiliyor. Büyükşehir Belediye yetkilileri, bu tesisten 26 bin konutun elektrik ihtiyacının üretildiğine dikkat çekerek aynı zamanda çıkan ısının da serada değerlendirildiği ve bu sayede kaliteli domates üretiminin gerçekleştirildiğini belirttiler. 

serada yetişen domatesler

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.