Orta Afrika Cumhuriyeti'nde seçimler

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde seçimler
Devlet başkanı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre, Tuadera yüzde 62,71 oyla devlet başkanı seçildi

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) 14 Şubat'ta düzenlenen devlet başkanı seçiminin ikinci turunda, Faustin Archange Tuadera'nın oyların yüzde 62,71'ini alarak devlet başkanı seçildiği belirtildi.

Ulusal Seçim Komisyonu (ANE) tarafından yapılan yazılı açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre, Tuadera'nın yüzde 62,71 oyla devlet başkanlığına seçildiği bildirildi.

Açıklamada, Tuadera'nın rakibi Anicet Dologuele'nin ise yüzde 37,29 oy aldığı kaydedildi.

Başkent Bangui'de basın toplantısı düzenleyen Tuadera, "Orta Afrika Cumhuriyeti'nin birlik ve dayanışma içinde başarılı bir ülke olması için beraber çalışacağız. Bana verdiğiniz sorumluluğun farkındayım. Bana olan güveniniz beni cesaretlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Gençlere istihdam sözü veren Tuadera, barış ortamını sürdürmeyi ve adil gelir dağılımı hedeflediğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları için Gazeteciler Ağı'nın (RJDH) internet sitesinde, Dologuele'nin yenilgisini kabullendiği ve sonuçlara itiraz etmeyeceği duyuruldu.

Dologuele'nin oyların yüzde 23,74'ünü alarak birinci olduğu, Tuadera'nın ise yüzde 19 ile ikinci sırada yer aldığı 30 Aralık'ta düzenlenen devlet başkanı seçiminin ilk turunda, Müslüman adaylardan Kolingba yüzde 12,04 ile üçüncü olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.