Şule Akdemir

Şule Akdemir

Ortadoğu ve Gerçek İslam

Ortadoğu ve Gerçek İslam

Dünyada çok büyük bir kargaşa hakim. İşid Irak’ta halifelik ilan etmiş, bir bakıyoruz Şii’ler ve Sunni’ler birbirine girmiş. Diğer tarafta Alevi’ler dışlanıyor. Ortadoğu’da Müslüman hiç Allah’tan korkmadan kendi Müslüman kardeşini kırıp geçiriyor. Şimdi bu yapılanlar Allah adına mı? Kuran’a uygulamak mı? islam dininde  var mı böyle bir nefse karşılık olmaksızın Müslüman kanı dökmek, yakmak, yıkmak, masum insanları öldürmek? Masum kadınları, çocuklarını yurtlarından sürmek?

..Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur...(Maide Suresi, 32)
 

Müslümanlar arasında bu fitneyi durduracak, düşmanlığı kaldıracak, Ortadoğu’yu düzene sokacak bir lider gerekiyor. İslam alemindeki fitnenin durması için tek çözüm bu. Bu lider sevgiyi öğretmeli, son derece akıllı, güzel ahlaklı, Kuran’a uyan, çok ihlaslı bir mümin  olmalı!

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Ali İmran Suresi, 104)

Müslüman âleminin arasını bulacak, kardeşlerin arasını düzeltecek, mezhepleri ortadan kaldırabilecek tek kişi Hz. Mehdi’dir. Mehdi, gerçek Kuran Ahlakını dünyaya hakim edecektir. Hurafeler ve bidatlar ile bozulan islamı Kuran ile tebliğ ederek tekrar sahabe dönemi gibi yaşanmasına vesile oalcaktır.

... Hz. Mehdi, dini peygamberin zamanında olduğu gibi aynen uygulayacak. Yeryüzünde mezhepleri kaldıracak. Halis hakiki dinden başka hiçbir mezhep kalmayacak. (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 186-187)


İslam’ın kelime anlamı barıştır. İslam güzellik ve sevgi dinidir. Kur’an’a tabi olan insanlar, İslam’daki derinliği görmeleri nedeniyle, imanı şevk ve coşku ile yaşarlar. Dine olan bağlılık Allah’a duyulan sevgiden kaynak bulur. Samimi mümin, gönülden Rabb’ine kulluk ve ibadet eden, Kur’an’a tabi olduğundan Kur’an’a göre yaşayan insandır. Günlük yaşamında Allah ile kesintisiz bağlantı içindedir, her işinde içten Allah’a yönelir.
 

Dolayısıyla islam kan dökme, yakıp yıkma, adam kesme dini değildir. Gerçek  İslam'da Kalite Kuran’ın En Temel Konularından Biridir

Allah en yüksek kaliteyi cennette yaratmıştır. “Her nereye baksan, bir nimet ve büyük bir mülk görürsün.” (İnsan Suresi, 20) ayetinde haber verildiği gibi cennetin her yerinde kalite ve güzellik hakimdir:

Kıyafetler kalitelidir:“Hafif ipekten ve ağır işlenmiş atlastan (elbiseler) giyinirler, karşılıklı (otururlar).” (Duhan Suresi, 53)

Evler ve sokaklar kalitelidir:“Ancak Rablerinden korkup-sakınanlar ise, onlara yüksek köşkler vardır, onların üstünde de yüksek köşkler bina edilmiştir. Onların altında ırmaklar akmaktadır. (Bu), Allah'ın va'didir. Allah va'dinden dönmez.” (Zümer Suresi, 20)

Eşyalar kalitelidir:“Onların etrafında altın tepsiler ve testilerle dolaşılır; orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet (zevk) aldığı herşey var. Ve siz orada süresiz kalacaksınız.” (Zuhruf Suresi, 71)

İnsanlar kaliteli ve güzeldir:“Orada huyları güzel, yüzleri güzel kadınlar vardır.” (Rahman Suresi, 70)

Sonuç olarak Hz.Mehdi Geldiğinde islam alemindeki mezhep ayrılıklarını giderecek, kardeşliği ve barışı sağlayacaktır. İslamı kavga ve kargaşa dini olarak yorumlayanların görüşlerini düzeltecek, gerçek islamın sevgi ve hoşgörü dini olduğunu, sanatı ve kaliteyi ön planda tuttuğunu anlatacak ve Kuran ahlakının yeryüzünde yaşanmasına vesile olacaktır. İslam Alemindeki bu kargaşa ve kaos ise Mehdi Müjdesinin doğum sancılarından başkası değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şule Akdemir Arşivi
SON YAZILAR