Ortadoğu'da Yeni Gerçekler Ve Hamas'ın Vizyonu

Ortadoğu'da Yeni Gerçekler Ve Hamas'ın Vizyonu
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer: "Sözlerle davranış arasında bire bir uyum olması durumunda bile bu belgede bizim için kabul edilemeyecek çok sayıda konu var"

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Hamas'ın Doha'da açıkladığı yeni Prensipler Belgesi'nde bazı radikal taleplerden vazgeçilmiş olmasını memnuniyetle karşıladıklarını, ancak belgede hala kabul edemeyecekleri çok sayıda konunun olduğunu söyledi.

Schaefer, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, söz konusu belge hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Hamas'ın Filistin'deki siyasi hareketin tümü olmadığını, sadece bir parçasını oluşturduğunu belirterek, Doha'daki toplantı sürecini yakından izlediklerini açıkladı.

Alman hükümetinin, Hamas konusundaki düşüncelerinin ve Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki tutumunu eleştirdiğinin bilindiğini kaydeden Schaefer, "Hamas'ın bazı radikal taleplerinden vazgeçmiş olması umarım doğru yolda atılmış bir adımdır. Bu, Hamas'ın Ortadoğu sürecindeki tutumuna da bağlı olacaktır. Açıklamalarla tutum birbirine uymalı. Ancak sözlerle davranış arasında bire bir uyum olması durumunda bile bu belgede bizim için kabul edilemeyecek çok sayıda konu var. Bunu da açıkça söylememiz gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Schaefer, kendileri için Ortadoğu sürecinin yeniden canlandırılmasının önemli olduğunu, ancak söz konusu belgenin buna yardımcı olup olmayacağını bilemediğini söyledi.

Bir gazetecinin, İsrail hükümetinin Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerleri kurulacağı yönünde yaptığı açıklamayı nasıl değerlendirdiklerini sorması üzerine de Schaefer, "İsrail ile yaptığımız tüm görüşmelerde yerleşim birimleri kurulmasını, birincisi devletler hukukuna aykırı bulduğumuzu ve ikincisi de bunun bölgede iki devlet kurulması yönünde başlamasını ve başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiğimiz müzakereleri engelleyeceğini açıkça söylüyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.