Ortalaması 0.78

Ortalaması 0.78
Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’ye gitmesinin ardından Konyaspor teknik direktörlüğüne getirilen Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig’in 9. haftası itibariyle görevinden ayrıldı.

58 yaşındaki deneyimli teknik adam Konyaspor’un başında Süper Lig’de 9 karşılaşmaya çıkarken, sadece 2 galibiyet alabildi. Kalan 6 maçta mağlup olan Akçay’ın talebeleri, 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

13 MAÇTA 4 GALİBİYET

Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi, Süper Lig ve Turkcell Süper Kupa olmak üzere 13 maçta Konyaspor’un başında yer aldı. Deneyimli teknik adam bu süreçte takımına 4 maç kazandırırken, 1 de beraberlik alabildi. Konyaspor kalan 8 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA’DA İLK GALİBİYET

Son 2 sezondur UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Konyaspor, buradaki ilk galibiyetini Mustafa Reşit Akçay ile aldı. Bu sezon Avrupa Ligi I Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlılar, kendi evinde konuk ettiği Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i yenerek Avrupa’daki ilk galibiyetine ulaştı. Akçay’ın talebeleri çıktığı diğer 2 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

MAÇ BAŞINA 0.78 PUAN

Mustafa Reşit Akçay’ın Konyaspor’u, Süper Lig’de çıktığı 9 maçtan da sadece 2’sini kazanabildi. Kalan maçlardan 6’sında yenilen yeşil-beyazlılar, 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Reşit Akçay, Konyaspor ile çıktığı Süper Lig serüveninde maç başına 0.78 puan ortalaması elde etti. Akçay, Konyaspor ile 9 puan topladı.

SÜPER KUPA’YI KAZANDI

Geride kalan sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Konyaspor, bu sezon başında Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Reşit Akçay ile ilk resmi sınavına çıkan yeşil-beyazlılar, rakibini mağlup ederek Turkcell Süper Kupa’yı evine götürdü.

(Haber: Hasan YILDIRIM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.