Ortaöğretim Öğrencileri Bölge Yarışması ödül töreni yapıldı

Ortaöğretim Öğrencileri Bölge Yarışması ödül töreni yapıldı
KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Koordinatörlüğünde düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Bölge Yarışması ödül töreni gerçekleşti.TÜBİTAK...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Koordinatörlüğünde düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Bölge Yarışması ödül töreni gerçekleşti.

TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Ecir Yılmaz, Konya Bilim Merkezi'ndeki törende, bu sene 47'ncisi gerçekleştirilen proje yarışmasının her yıl düzenlendiğini söyledi.

Yılmaz, Konya'nın yanı sıra Antalya, Burdur ve Isparta illerinde de yarışmaya katılım olduğunu belirterek, gençlere bilime olan meraklarını güçlendirmelerini tavsiye etti.

Konya bölgesinde 901 projeyi jürinin değerlendirdiğini, 100 projenin sergiye katılmaya hak kazandığını ifade eden Yılmaz, "Jüri üyeleri gerek yerinde gerekse öğrencilerden dinleyerek bu 100 proje arasından her alanda üçüncü, ikinci ve Ankara finaline gidecek olan birincileri tespit etmiştir. Bugün bu gençlere destek olmak amacıyla ödüllerini veriyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de NEÜ'nün, Konya ve Türkiye'ye büyük katkı yaptığına dikkati çekerek, "Ödül alan gençlerimizi tebrik ediyor, yarışma için proje sunan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu tip yarışmalarda katılımcı olmak, projesiyle kendini ortaya koymak bir ayrıcalıktır. Sizler geleceğin bilim insanları olacaksınız. Hepinizi bu açıdan da tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise TÜBİTAK Proje Yarışmasının bilim insanı kaynağının gelişmesi açısından önemli olduğunu anlatarak, bu çalışmaların devamlılığını önemsediklerini dile getirdi.

"Muasır medeniyet seviyesini yakalamak istiyorsak bilimsel proje yarışmalarından çıkacak orijinal fikirlere ihtiyacımız var" diyen Şeker, şunları kaydetti:

"Bilimsel temelli araştırmalara ihtiyacımız var. Çok güzel projeler gördük. Bunlar proje kültürünün gelişmesi için de çok önemli. Buradaki sürecin diğer illerden gelen projeci gençlere de farklı bir deneyim oluyor. Bu süreçte biz de Konya dışından gelen kardeşlerimizden istifade ettik. Karşılıklı paylaşım ile gelişen bu süreçte, proje üretmeye ve paylaşmaya devam etmenizi temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmalarının ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, NEÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, TÜBİTAK yetkilileri, proje sahibi öğrenciler ile danışman öğrenciler ve misafirler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.