Oryantiring sporcuları, şehitler için yarıştı

Oryantiring sporcuları, şehitler için yarıştı
 Muhabir
Türkiye Oryantiring Federasyonu; 2023-24 sezonu faaliyet programı çerçevesinde Türkiye Oryantiring Şampiyonası Şehitleri Anma 2. Kademe Yarışı 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde Muğla’da yapıldı.

Yarışmalara muhtelif illerden 85 kulüp, 474 kadın ve 728 erkek sporcu olmak üzere toplamda 1202 sporcu katıldı. İlk günkü yarışa Ula ilçesi yakınlarındaki ormanlık alanda start verilirken, şampiyona, Menteşe ilçesinde yapılan tarihi Muğla evleri yarışları ile tamamlandı.

sporcular-sehitler-icin-yaristi-oryantiring-2.jpeg

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu ise organizasyonda sporcuların kıyasıya mücadele verdiğini, Muğla'nın iklimi, coğrafyası ve doğal güzellikleriyle ülkenin önde gelen şehirlerinden olduğunu belirtti. Çolakoğlu, "Ülkenin değerlerine ve çocuklarına bu ortamı hazırlayan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Oryantiring, genç bir branş olmakla birlikte son yıllarda biraz daha yükselen bir trende geçti. Tam bir aile sporu. Eğlenceli, heyecanlı ve zeka gerektiren bir spor. Akademik başarıya da etkisi olan muhteşem bir doğa sporu." ifadelerini kullandı.

sporcular-sehitler-icin-yaristi-oryantiring-3.jpeg

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini; Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve diğer kurul üyeleri ile yerel yöneticiler verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.