Osb'lere Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri İçin Protokol

Osb'lere Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri İçin Protokol
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:- "İstiyoruz ki organize sanayi bölgelerindeki mesleki ve teknik okulları yaygınlaştıralım ve eğitim seviyesini üst düzeye getirelim. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, hem sektörü tanısınlar hem de mezun olduktan sonra işsizlik

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, organize sanayi bölgelerindeki mesleki ve teknik okulları yaygınlaştırmak, eğitim seviyesini üst düzeye getirmek istediklerini belirterek, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz, hem sektörü tanısınlar hem de mezun olduktan sonra işsizlik, istihdam sorunuyla karşılaşmasınlar." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "organize sanayi bölgelerinde (OSB) mesleki ve teknik Anadolu liseleri kurulmasına" ilişkin protokol imzalanması dolayısıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında düzenlenen törene katıldı.

Yılmaz, meslek eğitimini, memleket meselesi gördüklerini, nitelikli meslek eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Organize sanayi bölgelerindeki okulların sayısını, öğrencilerin sayısını ve verilen eğitimin niteliğini arttırmak istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de işsizlik sorunu yaşandığını, bununla birlikte organize sanayi bölgelerinde de nitelikli işçi problemi olduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşsizler, çalışacak iş yeri bulamamaktan şikayetçi, işverenler de çalıştıracak işçi bulamamaktan şikayetçi. Bizim görevimiz, iş arayanla işçi arayanın niteliklerini uyumlu hale getirmek. Bundan dolayı organize sanayi bölgelerindeki teknik okulları sektörün ihtiyacına göre yönlendirerek, eğitime hazır hale getirmek istiyoruz."

Organize sanayi bölgesi içinde 26, dışında ise 7 tane özel sektör tarafından açılmış, toplam 33 mesleki ve teknik eğitim okulu bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Bakanlık olarak bu okullara devlet okullarındaki öğrencilerin eğitim maliyetinin 1,5 katını geçmemek üzere, meslek alanlarına bağlı olarak 4 bin 200 lira ile 6 bin 600 lira arasında değişen oranlarda destek verdiklerini söyledi.

"İstiyoruz ki organize sanayi bölgelerindeki mesleki ve teknik okulları yaygınlaştıralım ve eğitim seviyesini üst düzeye getirelim. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, hem sektörü tanısınlar hem de mezun olduktan sonra işsizlik, istihdam sorunuyla karşılaşmasınlar." ifadesini kullanan Yılmaz, protokolün takipçisi olacaklarını ve 5 yıl içinde organize sanayi bölgelerinin nitelikli işçi probleminin kalmayacağını, yüzde 10'un üzerindeki işsizlik seviyesinin de düşebileceğini söyledi.

- "Eğitim herkesin önceliğidir"

Yılmaz, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmek, sanayi 4.0'ün öncüsü olabilmek konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, OSB'lerde mesleki ve teknik Anadolu liselerinin yaygınlaştırılması projesinin başladığını ve mesleki eğitimle ilgili mevcut projeleri de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Ankara Sanayi Odasının (ASO) Teknik Kolejinin, meslek liseleri için örnek olduğunu ve gezilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, sektörün elini tanışın altına koyması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Eğitim herkesin önceliğidir. Eğitim herkes içindir. Kurumlar, eğitime katkı verirse bilin ki kendi alanına katkı vermiştir. Bilim, sanayi, teknoloji eğitimden çıkacak." dedi.

Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla imzaladıkları protokol kapsamında, organize sanayi bölgelerinde açılacak mesleki ve teknik Anadolu liselerinin, teknik kolejlerinin bina, derslik, laboratuvarlarını yapmayı, eğiticilere eğitim vermeyi, bu okullardaki öğrencilere staj imkanı sağlamayı, mezuniyet sonrası iş bulabilmelerini kolaylaştırmayı istediklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.