Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?

Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?
İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş noktası olan Osman Gazi Köprüsü'nün mimarisindeki ayrıntı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İzmit Körfez geçişini sağlayan Osman Gazi Köprüsü'nün son tabliyesinin konulması ve İstanbul-İzmir Otoyolu Altınova-Gemlik kesiminin açılış törenine katıldı.

Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.

KÖPRÜ KAVİSLİ YAPILDI

Tam kenarında yer alan Altınova'daki Hersek Lagünü, köprü projesini de etkiledi. Köprü, flamingoların uğrak yeri olan sulak alanının korunması amacıyla Altınova ayağından sonra sağa kavisli şekilde dizayn edildi. Eğer düz şekilde karşıya geçilmiş olsaydı, doğal alan köprünün altında kalacaktı.

RAMAZAN'DA AÇILACAK! FİYATI 35 DOLAR

113'üncü tabliyenin yerleştirilmesiyle tamamlanan köprünün, Ramazan Bayramı öncesi açılması planlanıyor. Otoyol ve köprünün, yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlaması öngörülüyor. Köprünün geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

 

kaynak:haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.