Osmangazi Köprüsü’nde lagün değişikliği

Osmangazi Köprüsü’nde lagün değişikliği
Yalova’da 113 kuş türünün yaşadığı Hersek Lagünü nedeniyle İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü’ne kavis verildi.

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü’ne, Yalova’da 113 kuş türünün yaşadığı Hersek Lagünü nedeniyle kavis verildi. Bölgedeki lagünde yaşayan su kuşlarının dengesi gözetilerek, köprüye kavis verildi. Bu yapı sayesinde, köprü üzerinde seyahat edenler lagünün estetik güzelliğini de görebilecek.
Köprü güzergâh planlamasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün Hersek Lagünü’ndeki su kuşlarının dengesinin gözetilmesine dikkat çekmesiyle köprü, lagünün batı tarafında inşa edildi.

Hükümet olarak tabiata ve biyolojik çeşitliliğe gereken önemi gösterdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İddia ediyorum gelmiş geçmiş en çevreci hükümet bizim hükümetimiz. Bu büyüklükteki bir projede dahi tabiatı düşünüyoruz ve gerektiğinde projede değişiklikler yapıyoruz. Tabi dengenin öneminin farkındayız ve ona göre projelerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.