Osmangazi Köprüsü'nde 'özçekim'e ceza

Osmangazi Köprüsü'nde 'özçekim'e ceza
Osmangazi Köprüsü'nü görmek için yurdun çeşitli yerlerinden gelenler trafik yoğunluğuna neden oldu.Trafik ekipleri, "özçekim" yapmak için köprüde aracını durduran 100'ün üzerinde sürücüye 92'şer lira ceza kesti

Osmangazi Köprüsü'nü görmek için yurdun çeşitli yerlerinden gelenler, TEM Otoyolu ile köprünün Yalova yönünde trafik yoğunluğuna neden oldu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla geçişi ücretsiz olan dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4. asma köprüsünü görmek için yola çıkan vatandaşlar, TEM otoyolunda uzun konvoy oluşturdu.

Otoyolun İstanbul istikametinde Hereke ile Osmangazi Köprüsü ayrımı arasında araçlar güçlükle ilerliyor. Yalova yönünde ise zaman zaman durdurma noktasına gelen trafikte yoğunluk, Altınova'ya kadar devam ediyor.

Trafik ekipleri, yurdun çeşitli yerlerinden gelenleri, "özçekim" için Osmangazi Köprüsünde araçlarını park edip, bekleme yapmamaları konusunda uyarıyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "özçekim" yapmak için köprü üzerinde aracını park eden sürücülere "yerleşim birimleri dışındaki karayolunda zorunlu haller dışında durakladıkları" gerekçesiyle 92 lira para cezası kesilirken, dün akşamdan bu yana ceza kesilen sürücü sayısı 100'ü geçti. Trafik ekipleri, köprüdeki emniyet şeridini dubalarla kapatarak önlem aldı.

Vatandaşlar köprüden memnun

Vatandaşlardan Ufuk Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Büyük bir velinimet. Ben bir gün önce de geçtim köprüden. 50 dakikada Bursa'ya vardık. Bizim için çok büyük bir kolaylık oldu. Herkese güle güle geçmek nasip olsun." diye konuştu.

Cennet Altuntaş ise Adana'dan Kocaeli'ye kız kardeşine ziyarete geldiğini, bu vesileyle köprüyü de görmek istediklerini belirterek, "Muhteşem olmuş. Düşünenden, emeği geçenden binlerce kez Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Mehmet Soylu da Yalova'daki yazlığına bakmaya gittiğini dile getirerek, "Köprünün girişi çok kalabalık, ana baba günü. Herkesin elinde bir telefon, fotoğraf çekiyor. Bu nedenle yarım saatten fazla girişte bekledik." şeklinde konuştu.

Köprünün çok faydalı olduğunu vurgulayan Soylu, "Karamürsel'de çiftliğim var oraya gidip geliyorum. 1 saat 40 dakika sürüyordu. Dün Ataşehir'deki evimden çıktım tam 68 dakikada geldim. Bu çok iyi bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.