Osmaniye İHH'dan kermes

Osmaniye İHH'dan kermes
Osmaniye’de İHH İnsani Yardımlaşma Derneği (İHH), yetim aileleri yararına kermes düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kermesin açılışına Osmaniye Valisi Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve vatandaşlar katıldı.

İki gün sürecek kermeste, tamamı gönüllülerden oluşan ekibin hazırladığı yiyecek ve giyeceklerin satışı yapılacak. Kermesten kazanılacak gelir yetim aileler yararına kullanılacak.
İHH Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Nadir Sarıcan yaptığı açıklamada, “1 Mart 2014 yılında kurulan derneğimizde yaptığımız ilk faaliyet yetim tespiti oldu. Sosyal yardımlaşmadan yetim maaşı alan ailelerin listesini aldık. Okullardan yetimlerin listesini aldık ve yetim tespitine başladık. Şu anda da tespit ettiğimiz geliri düşük yetimlerden 280 tanesine aylık 100 TL’den 3 ayda bir destek veriyoruz. Sadece bu destekle kalmayıp aynı zamanda kırtasiye yardımı, kira yardımı, kıyafet yardımı ve dönemsel yardımlar yapıyoruz. Özellikle ramazan aylarında yardımlarımızı yapıyoruz ve ailelerimizi ziyaret ediyoruz ve kardeş şenlikleri yapıyoruz. Dernekler Müdürlüğünden ‘Hayatı Yetimle Paylaş’ diye bir proje aldık. Hafta sonları yetimlerimizi eğitime alıyoruz. Aileleri ile birlikte satranç, futbol, basketbol gibi etkinlikler düzenliyoruz. Şu anda bizim kriterlerimize göre 280 tane yetim tespit edildi. Bunun haricinde ilçelerimle birlikte bize müracaat eden veya bizde bilgileri olan 500 civarında yetimlerimiz var. Bizim destek verdiğimiz yetim sayısı 280 tane. Bu çalışmalar sadece yetimlere yönelik çalışmalar. En son Konya, Bursa, Çanakkale gezisine götürdük yetimlerimiz ve ailelerini. Suriyeli ve yerli ailelerimize olan yardımlarımız devam ediyor” dedi.
Sarıcan, dernek olarak birçok alanda çalışmalarının devam ettiğine değinerek “Bizim için yetim kavramı hassas ve değerli bir konu. Bu konuda yetim ailelerimizde en az yetimler kadar sahip çıkılması gereken kesimdir. Yetim aileleri yararına düzenlediğimiz kermese hayırseverleri bekliyoruz. Bayırbucak Türkmenlerine bu sene içerisinde üç tır yardım gönderdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.