Osmaniye merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Osmaniye merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı - İki şüphelinin aranmasına devam ediliyor

OSMANİYE (AA) - Osmaniye merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyonun ardından adliyeye sevk edilen zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaptıkları, örgüte mali kaynak sağladıkları iddiasıyla aranan ve dün gözaltına alınan M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Adreslerinde bulunamayan S.Ç. ile H.C'nin aranmasına devam ediliyor.

Önceki gün, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Osmaniye, Adana, Mersin ve Isparta'da, SODES projelerinde usulsüzlük yaptıkları, örgüte mali kaynak sağladıkları iddia edilen dernek yöneticileri, eğitimci ve iş adamlarına yönelik eş zamanlı operasyonda 23 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Dün, adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı A.P. (52), eski Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı M.K. (44), Sumbas Eğitim Gönüllüleri Derneğinde proje koordinatörü İ.A. (39) ile A.P. (47) ve E.K. (46), çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 15'i adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak, biri ise serbest bırakılmıştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.