'Osmanlı payitahtı'nda sema gösterisine ilgi yoğunluğu

'Osmanlı payitahtı'nda sema gösterisine ilgi yoğunluğu
Osmanlı payitahtı Bursa'da her akşam sohbet ve sema gösterilerinin düzenlendiği Karabaş-i Veli Kültür Merkezi, ramazan ayında en yoğun günlerini yaşıyor

Osmanlı payitahtı Bursa'da her akşam sohbet ve sema gösterilerinin düzenlendiği Karabaş-i Veli Kültür Merkezi, ramazan ayında en yoğun günlerini yaşıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 16. yüzyılda Şeyh Yakub Çelebi tarafından Veli Şemsettin (İbrahim Paşa) Mahallesi'nde yaptırılan ve 1925 yılından sonra farklı amaçlarla kullanılarak günümüze kadar gelen merkezde son yıllarda her gün aralıksız sema gösterileri sunuluyor.

Özellikle ramazan ayında farklı bir yoğunluğun yaşandığı merkezdeki semaya yerli ziyaretçiler kadar yabancı turistler de ilgi gösteriyor.

Akşam ezanının ardından oruçlarını evlerinde açan vatandaşlar, soluğu bu merkezde alıyor. Haftanın iki günü Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın sohbetlerine de ev sahipliği yapan merkezde, vatandaşlara ücretsiz çay ve lokma ikram ediliyor.

Zaman zaman merkeze sığmayan ziyaretçiler, dışarıya kurulan ekranlardan sohbetleri ve sema gösterilerini izliyor. Tamamı gönüllü olan semazenlerin baş döndüren gösterileri renkli görüntülere sahne oluyor.

"Ramazanda bu olayın ayrı bir lezzeti ve tadı oluyor"
Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, zaman zaman asıl görevine ara vermesi rağmen 450 yıllık merkezin son 7-8 yıldır daha aktif bir şekilde hizmetine devam ettiğini söyledi.

Ramazanda vatandaşların iftardan sonra merkezi ziyarete geldiğini belirten Özbağ, "Yerli, yabancı, Müslüman ve gayrimüslim semaya, duaya ve Zikrullah'a katılıyorlar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.