Öso Birlikleri Bab'ın Alınmasını Kutladı

Öso Birlikleri Bab'ın Alınmasını Kutladı
Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından kentte kutlama yaptı

BAB (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından kentte kutlama yaptı.

TSK destekli ÖSO, Bab ilçe merkezini ele geçirdi

Bab'ın merkezinin DEAŞ'tan alınmasının ardından ilçe merkezinde toplanan ÖSO'ya bağlı birlikler, silahla havaya ateş açarak sevinç gösterisinde bulundu.

Bazı ÖSO mensupları, ilçe merkezinde şükür namazı kılarken, ilçe merkezinde konvoy oluşturan ÖSO birlikleri, Mari ilçesine kadar araçlarla kutlama turu attı.

İlçe merkezinin tamamını terör örgütü DEAŞ'tan kurtaran TSK destekli ÖSO, ilçede DEAŞ'ın döşediği mayın ve diğer bomba düzeneklerini dedektör ile temizlemeye devam etti.

ÖSO birliklerinin saha komutanlarından Ahmed Ali, "Terör örgütleri Suriye'den de temizlenecek. Ülkemiz en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacak. Bugün de Bab ilçesinin terör örgütlerinden kurtarılmasını birlik olarak kutladık.''ifadelerini kullandı.

Bazı aileler evlerine dönmeye başladı

Bab'da kalan az sayıda sivilden biri olan Şerif Akil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalardan dolayı evlerin yıkıldığını söyledi. ÖSO birliklerinin dedektör ile mayın tarama çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Akil, çatışmalardan dolayı ilçeden çıkan bazı ailelerin evlerine dönmeye başladığını kaydetti.

Akil, ''Allah Özgür Suriye ordusundan razı olsun. İyi ki ÖSO buraya geldi. Çok şükür ilçemiz terör örgütlerinden arındırıldı. Çatışmalar bitti ve rahat bir nefes aldık." dedi.

AA ekibi Bab'da

AA ekipleri, sivillerin boşalttığı, neredeyse hayalet kente dönüşmüş Bab'ı görüntüledi. Yoğun çatışmalar nedeniyle yıkılan evleri ve muhalif birliklerin kutlamalarını görüntüleyen AA ekibi, Bab'a yönelik operasyonun ilk gününden ilçenin terör örgütlerinden kurtarılması anına kadar görsel olarak takip etti.

Muhabir: Halit Süleyman,Kemal Karagöz

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.