Öso Çobanbey'den Yeni Bir Cephe Daha Açtı

Öso Çobanbey'den Yeni Bir Cephe Daha Açtı
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO, Halep'e bağlı Çobanbey ilçesinden yeni bir cephe açtı. AA ekibi muhalif güçlerin hedeflere ilerleyişini görüntüledi

ÇOBANBEY (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'e bağlı Çobanbey ilçesinden yeni bir cephe açtı. Anadolu Ajansı (AA) ekibi muhalif güçlerin buradan doğu ve güneydeki hedeflere ilerleyişini görüntüledi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı genişleyerek devam ediyor.

ÖSO'ya bağlı kuvvetlerin harekatın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana terör unsurlardan temizlediği alan 400 kilometrekareyi aştı. ÖSO, doğuda Sacur Çayı'nın Fırat Nehri'yle birleştiği yer ile batıda Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgede kontrolü sağladı. Koalisyon çerçevesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO 30'dan fazla köy ve yerleşim yerini terörist unsurlardan kurtardı.

- Yeni cephe

Harekat kapsamında ÖSO yeni bir cephe daha açtı. Daha önce terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığı Çobanbey ilçesini merkez olarak kullanan muhalif kuvvetler buradan doğu ve güneydeki terör hedeflerine doğru harekete geçti. AA ekibi de ÖSO'nun Çobanbey'den ilerleyişini cephe hattında görüntüledi.

Sabah erken saatlerden itibaren ilçeye çevre bölgelerden de çok sayıda muhalif unsur sevk edildi. Yapılan mühimmat takviyesinin de ardından ÖSO'ya bağlı gruplar doğu ve güneye doğru ilerlemeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen muhalif kuvvetler bazı yerleşim yerlerinde kontrolü sağladı.

Özellikle güneye yönelik harekat sırasında zaman zaman terör örgütü DAEŞ tarafından muhalif unsurlara karşılık verildi. Teröristlerce atılan iki havan mermisi ÖSO kuvvetleri ile AA ve TRT ekibinin yakınındaki alana düştü. Havan mermileri nedeniyle bir zayiat yaşanmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.