Öso Suriye'de Dabık Köyü Ve Soran Beldesini Deaş'tan Aldı

Öso Suriye'de Dabık Köyü Ve Soran Beldesini Deaş'tan Aldı
TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DEAŞ'tan aldı

AZEZ (AA) - TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DEAŞ'tan aldı.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyü muhalifler tarafından ele geçirildi.

AA muhabirinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından aldığı bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü DEAŞ militanlarından temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, Azez-Cerablus hattında bugün ele geçirilen yeni bölgelerde terör örgütünün yoğun biçimde kullandığı bomba düzeneklerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Güvenlik kaynakları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en zorlu safhanın tamamlandığını, harekatın devam edeceğini bildirdi.

DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde önceki gün, elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin, "Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil" şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

Temizlik faaliyetlerine başlandı.
Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyü civarında kontrol sağlandı, temizlik faaliyetlerine başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, başta terör örgütü DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı unsurlarca Dabık köyü civarında kontrol sağlandı, içeriye girişler ve temizlik faaliyetleri başladı.

DEAŞ unsurlarının bölgeyi büyük oranda terk ettiği belirlendi.Kontrolün sağlandığı köyde terör örgütü DEAŞ unsurlarının bölgeyi büyük oranda terk ettiği belirlendi. Tam kontrol için Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğindeki ÖSO'nun içeride tuzaklanmış çok sayıdaki mayın ve el yapımı patlayıcıları temizlemesi, Dabık'ın kuzey batısında cep içinde kalan ve terör örgütü DEAŞ'ın elinde olan 4 yerleşim yerini de kontrol etmesi gerekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.