ÖSYM ek yerleştirme tarihlerini açıkladı

ÖSYM ek yerleştirme tarihlerini açıkladı
ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruda, "Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruda, "Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 21 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih ücretinin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 17-24 Ağustos 2015 tarihleri arasında yatırılmış olması gerekmektedir. Bankadan ödeme işlemleri resmî iş günlerinde ve mesai saatleri içinde yapılabilecektir. Ek yerleştirme tercih ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamayacaktır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları sistemde kayıtlı tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır" denildi.

2015-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgilerin, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacağının bildirildiği açıklamada, kılavuz dağıtımının ve satışının yapılmayacağı ve ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği kaydedildi. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmelerinin gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, ek yerleştirme işlemlerinin, 2015 ÖSYS Kılavuzu, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacağı ifade edildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.