Otistik Ressam Sergi Gelirlerini Öğrencilere Harcıyor

Otistik Ressam Sergi Gelirlerini Öğrencilere Harcıyor
İzmir'de kara kalem, sulu ve yağlı boya resimler yapan otistik Kızıldağ, ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen açtığı resim sergilerinden elde ettiği gelirlerle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oluyor

İZMİR - TEZCAN EKİZLER

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki otistik ressam Erkan Kızıldağ, ailesinin ekonomik sıkıntısına rağmen, tüm sergilerinde sattığı resimlerden elde ettigi geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere harcıyor.

Daha önce açtığı 6 sergide kazandığı parayla çevresinde ve Adana'da eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilere çeşitli kıyafetler gönderen Kızıldağ, 7. sergisinin geliriyle de "Karşıyaka'nın Filizleri" projesi kapsamında üniversite öğrencilerine burs verecek.

Evini resim atölyesine çeviren ve kara kalem, sulu, yağlı boya resimler yapan Erkan Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim yapmayı annesinden öğrendiğini, daha sonra ders aldığını, küçük yaşlardan itibaren bu sanatla uğraştığını anlattı.

"Resim yaparken sevgi ve mutluluğu hissediyorum" diyen Kızıldağ, bugüne kadar 7 sergi açtığını, burada elde edilen geliri ise ihtiyaç sahibi öğrencilere harcamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kızıldağ, şöyle konuştu:

"Sergilerimde sanatseverlerle buluşup yaptığım resimlerin gelirlerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere gitmesi bana huzur ve mutluluk veriyor. Sergiden kazandığım para ile Adana'da çocuklar üşümesin diye onlara palto ve ayakkabı aldım. Şimdi ise öğrencileri okutmak için burs vermek istedim. Öğrenci okutacağım. Onlarla bir araya gelince 'Yolunuz açık olsun, başarılı olan, atamızın yolunda olun' diyeceğim."

İstanbul'da bir sergi açmayı hedeflediğini dile getiren Kızıldağ, daha önce iki kez resmini yapıp gönderdiği sunucu Beyazıt Öztürk ile tanışmak istediğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.