"Otobüsle 6 Günde 600 Bin Kişi İstanbul'dan Ayrılacak"

"Otobüsle 6 Günde 600 Bin Kişi İstanbul'dan Ayrılacak"
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Özcan:- "Bayramdan önceki 6 günlük sürede İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacak. Bu sürede İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüs çıkmış olacak"- "Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımız

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıkacağını belirterek, "Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak." dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcının neredeyse aynı döneme gelmesinin otobüs biletlerine olan ilgiyi artırdığını, bilet talebinde adeta patlama yaşandığını söyledi.

İstanbul'da ilköğretim ve lisede okuyan milyonlarca öğrencinin 9 Haziran'da karne aldığını dile getiren Özcan, Ramazan Bayramı'nın da bu tatilden kısa süre sonraya denk geldiğini, vatandaşların özellikle memleketlerine gitmeyi tercih ettiğini anlattı.

Özcan, aynı zamanda vatandaşların tatil yörelerine de bilet talep ettiğini kaydederek, karnelerin alınmasıyla birlikte otobüs bileti taleplerinde hareketliliğin başladığını aktardı.


- "Otobüs biletleri tükendi"


Tüm Türkiye'de hareketliliğin yaşandığını belirten Özcan, "Ancak İstanbul'da aşırı bir yoğunluk var. Dünden itibaren başlayıp 23 Haziran Cuma tarihine kadarki tüm biletler 15-20 gün önceden tükendi. Anadolu ve Trakya dahil olmak üzere bilet kalmadı." ifadelerini kullandı.

Özcan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının izni kapsamında 23-29 Haziran arasında B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmaların zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli otobüsleri kullanmasına izin verildiğini anımsatarak, "Ancak cuma gününün dışında bu ek izin istediğimiz gibi olmadı. Çünkü cumartesi günü zaten arefe. İnsanlar genelde arefe günü yola çıkmayı tercih etmiyorlar, en azından arefe günü evde olmayı istiyorlar." diye konuştu.

Ek seferleri bu ayın 15'inde açmak istediklerini anımsatan Özcan, "Bu yıl bayramda 2 gün öncesinden itibaren izin verilmesi nedeniyle de bilet bulunamıyor. Şu anda arefe günü için konulan ek seferlerin biletleri de tükenmek üzere." ifadelerini kullandı.


- "Ek sefer konulabilse yolcu sayısı yüzde 30-40 artardı"


Özcan, pazartesi ile cumartesiyi kapsayan bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacağı bilgisini verdi.

Şu anda İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıktığını dile getiren Özcan, "Bayramda önceki 6 gün boyunca İstanbul'da her gün 2 bin 500 otobüs çıkmış olacak. 35 kişilik de 42-45 kişilik de otobüsler mevcut. Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak." dedi.

Özcan, İstanbul'dan gidişlerin yüzde 100 dolu olduğunu anımsatarak, dönüşlerin ise yüzde 60 kapasite ile gerçekleştiğini bildirdi.

Başkan Özcan, "Ek seferler erken konulabilseydi bu rakam yüzde 30-40 artardı. Bilet fiyatları da uygun. Komşu illere 30 lira civarında olan bilet fiyatları İstanbul'a uzak olan doğudaki illerimizde 120-130 TL'ye kadar çıkıyor." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.