Otomobil Hırsızlarına Operasyon

Otomobil Hırsızlarına Operasyon
Polis operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobil hırsızlarına düzenlediği operasyonda 14 şüpheliyi gözaltına aldı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Keçiören ilçesinde bazı otomobillerin çalınmasıyla ilgili 10 ay süren teknik ve fiziki takip çalışması sonucunda suç örgütüne yönelik "Kovan" adını verdikleri operasyon düzenledi.

Operasyonda suç örgütü elebaşı olduğu belirtilen şüpheli Hamza E, Murat T, Taner Y. ve Emrah P'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Çalıntı olduğu belirlenen 42 otomobil ele geçirildi.

Akıllı telefonlardaki ücretsiz konuşma programlarıyla haberleştikleri anlaşılan şüphelilerin telefon görüşmelerinde şifreli görüştükleri lastik ve jant satımı için "Jinyo", polisin operasyonları için "arı bal yapmaya başladı kovan ağzına kadar doldu", çalınan arabaları change yapınca "cıvatayı sıktınız mı?", yakalanan şebeke üyeleri için ise "kargolar paket" kodlarını kullandıkları belirlendi.  

Sahte ruhsat çıkartılan otomobillerin suç örgütü elebaşı Hamza E'nin 4 ayrı sevgilisinin üzerine yapıldığı, daha sonra da "Bayandan temiz araba" ilanıyla satıldığı anlaşıldı. Hamza E'nin 2 yıl önce yapılan operasyonda da tutuklandığı ardından tahliye olduğu bildirildi.

Adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.