Otomobillere 'Seramik' Korumaya İlgi Artıyor

Otomobillere 'Seramik' Korumaya İlgi Artıyor
Otomobilleri çizik ve güneş yanıklarına karşı koruyan ve son dönemde araç sahiplerinin tercih etmeye başladığı "seramik kaplama", aracın büyüklüğüne göre bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında yaptırılabiliyor

 Otomobilleri çizik ve güneş yanıklarına karşı koruyan ve son dönemde araç sahiplerinin tercih etmeye başladığı "seramik kaplama", aracın büyüklüğüne göre bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında yaptırılabiliyor.

Bursa'da seramik kaplama ürünü satan ve uygulayan bir firmanın sahibi Erol Ünlü, AA muhabirine, araçlarda gerçek korumanın sağlanması için kullanılan malzemenin kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Uygulamayı gerçekleştiren personelin de eğitimli olması gerektiğini anlatan Ünlü, araçlarda seramik kaplamanın dış yüzey boyada yıpranmayı neredeyse tamamen engellediğini kaydetti.

Ünlü, müşterilerine, uygulama konusunda da ücretsiz eğitim verdiklerini aktararak, yanlış uygulama veya kalitesiz malzeme kullanımı halinde seramik kaplamanın hiçbir işe yaramayacağını vurguladı.

Dış yüzeye uygulanan işlemle, otomobilin boyasının, ağaç dalı, anahtar ve benzeri ince uçlu aletlerin neden olduğu ince çizikler ile güneş yanıklarına karşı korunduğunu dile getiren Ünlü, "Seramik kaplama, koruma dışında otomobilin daha parlak görünmesini de sağlıyor. Bu uygulamayla sadece otomobilin yüzeyi korunmuyor, yıpranmadan dolayı doğan değer kaybı da ortadan kalkıyor. Kaplama küçük çiziklerin oluşmasına engel olur. Sadece seramik çizileceği için boya zarar görmez." dedi.

Uygulamanın çok meşakkatli olduğunu belirten Ünlü, seramik kaplama fiyatının otomobilin büyüklüğüne göre bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Merdiven altı "seramik"lere dikkat
Özakman, ülke genelinde ciddi firmalarca aslına uygun olarak ayda yaklaşık 5 bin araca seramik kaplama uygulandığını belirterek, "35 bin civarı da merdiven altı uygulama olduğunu tahmin ediyoruz. Çok ucuza ve kalitesiz yapılan seramik adı altındaki bu kaplamalar araca faydadan çok zarar veriyor. Araç sahiplerine, bu işi ciddiyetle yapan firmalara gitmelerini öneriyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.