Uğur Özteke

Uğur Özteke

Otoparkta vur arabaya git haa…

Otoparkta vur arabaya git haa…

Güzel ama ayazlı bir cumartesi gününde sıcak bir yazı yazamıyoruz. Çünkü hâlâ gözlerimle gördüğüm ve şahit olduğum bir olayı içime sindiremiyorum.

Salı günü öğleden sonra idi. Hava yine soğuk ama güneşliydi. Bizim şu eski Numune Hastanesi’nin karşısındaki özel (!) otoparkın içinden yürüyerek gidiyordum. Burası için özel otopark dedim çünkü bu parkın girişi bariyerli ve sadece özel kişilere (!) ait.

Otoparkın içinde yürürken paaaat diye bir ses duydum. Gayri ihtiyari kafamı o yöne çevirip baktım. Bir bayan sürücü yanında da evladı var, sol yanımda iki aracın arasına gireceğim derken park etmiş halde duran beyaz son model bir otomobilin sol arka tarafına vurdu.

Vurduğunu fark etti ve bu kez geri geri geldi ve kendisine göre sağ tarafındaki daha geniş olan bir başka iki aracın arasına park etti.

Sonra…

Sonda da inip hiçbir şey yokmuş gibi koyup gitti.

İnanın hâlâ düşünüyorum yahu bu iş bu kadar mı basit?

Biz millet olarak kuldan utanmıyoruz bari Allah korkusuyla hareket edelim.

Vallahi ben artık neden korkuyorum biliyor musunuz?

Cenab-ı Allah’ın bizi cezalandırmasından…

TAMER BEY DOĞRU DİYOR

AMA BEN DE YİNE “AMA!” DİYORUM…

Biz bugün hâlâ kendi çapımızda yerel gazetecilik yapabiliyorsak sadece bizi tanısa da tanımasa da inanan güvenen okurlarımızın ve de şehrin insanları siyasinde yapıyoruz.

Bakın okurumuz Tamer Yıldırım Bey, Mevlana töreleri öncesi görüşlerini bizlerle nasıl paylaşıyordu;    

“Sayın Uğur Bey öncelikle saygılarımı sunarım.

Konu her yıl kutlanan Mevlana Haftası her yıl kutlamalardan sonra şikayetler dile getirilir. Benim gözlemim ise şu konuda;

Neden Konya’da gelen konuklar konaklama yapmıyor? Bu hep şikayet ediliyor. Mevlana haftasında sadece tören yapmayalım. Çeşitli alternatifler bulalım. Örneğin İstanbul’da ve Ankara’da yapılan şehirlerin etkinlikleri olur 3-5 gün aynısını Mevlana Haftası’nda yapalım. O hafta Kültür merkezinin olduğu yerde platform kurulsa, orada Konya yemekleri, Konya el sanatları, Konya kaşık ekibi, Kör Ahmet gibi isimler programlar yapsalar, Konya’ya özgün maketler de buraya konulabilir.

Örneğin Mevlana civarında bulunan tarihi Konya evleri faaliyete geçilirse orada Konya iline ait etkinliler yapılsa o zaman turistler Konya’da konaklama yaparlar. Ve Mevlana Haftası daha renkli geçer ve daha iyi reklamımız olur.

Lütfen bunu gündeme getirin iyi çalışmalar.”…

……………..

Tamer Bey size yüzde yüz katılıyorum. Yöneticilerimiz her yıl bu tür etkinliklere farklı zenginlikler kazandırmaya çalışıyorlar.

Gel gelelim biz de bazı şeyler kaplumbağa hızı ile devam ediyor.

Hani biz de zaman zaman yazıyoruz ya. Bu şehir güzel. Bu şehir temiz. Bu şehir düzenli… Amenna. Bunlar neye ve kime göre? Bazı dengimiz olan şehirlere göre.

Peki bunlardan bize ne?

Biz hep, “Bizim yöneticilerimiz çok iyi, çok düzgün, çok ufuklu vizyonlu” demiyor muyuz?

O zaman sizim ölçümüz ve dengimiz Avrupa’daki dünyadaki örnek şehirler.

Haksız mıyız?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Soysuz güzellik, kokusuz menekşe gibidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehrimizi bizler için fedakârca temizlemeye çalışan temizlik işçilerimize karşı biraz saygılı olmayı becerdiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR