'Oturduğu Yerden Meselelere Bakan Bir Siyasi İktidar Değiliz'

'Oturduğu Yerden Meselelere Bakan Bir Siyasi İktidar Değiliz'
Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Öyle masa başında oturduğu yerden meselelere bakan bir siyasi iktidar değiliz." dedi

KİLİS (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kilis Belediyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümetin Kilis'i hiçbir zaman ihmal etmediğini belirtti.

Bölgeye Başbakan yardımcıları ve bakanların geldiğini anımsatan Türkeş, "Ayrıca ilgili bakanlıklardan da heyetler geliyor. Araştırma ve çalışmalar yapılıyor. Güneydoğu'da terör sonrası yapılan çalışmalarda sanki burası olumsuz şekilde oradan ayrı tutulmuş gibi bir algı var. Böyle bir şey yok. Oradaki paket ayrı bir meseledir. Kilis içinde buraların sıkıntılarını çözecek, buranın tekrar ticari hayatını hareketlendirecek farklı bir çalışmayı yapıyoruz." diye konuştu.

"Burayı tehditten arındıracağız"
Kilis'e roketlerin atılmasını hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini vurgulayan Türkeş, şunları kaydetti:

"Komşumuzda sıkıntı var. Biz 'oranın problemleri çözülsün, oranın halkı tekrar refahına ve düzenine kavuşsun' derken oradaki terör unsurları Türkiye'ye saldırmak, füzelerinin burunlarını buraya çevirmek suretiyle maalesef Kilis'i hedef aldı. İnşallah Fırat Kalkanı Harekatı devam ettiği süre içerisinde mümkün mertebe bu terör unsurlarını Güney'e doğru ötelediğimizde burayı bu tehditten arındıracağız. Buradan göçenler olmuş. Onların buraya gelmesini temin etmemiz lazım. Burada tekrar okulların açık, eğitimin devam etmesi lazım. Bunların tekrar yapılabilmesi için esnafın tekrar hareketlenmesi lazım. Onunla ilgili de bir paket hazırlığımız var. Bu tetkikler yapıldıktan sonra bunlar açıklanacak. Güneydoğu'nun kalkınması için gösterdiğimiz gayretlere benzer tarzda Kilis için de program uygulanacak."

Tuğrul Türkeş, Kilis ziyareti kapsamında sınır bölgesinde kamplara da gideceklerini belirterek, "Gördüğünüz gibi mevcut hükümetimiz, her fırsatta Türkiye'nin neresinde problem varsa orada mutlaka yerinde meseleleri takip ediyor. Öyle masa başında oturduğu yerden meselelere bakan bir siyasi iktidar değiliz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.