Oya Aydoğan'ın vefatı

Oya Aydoğan'ın vefatı
Oyuncu Aydoğan için Cemal Reşit Rey'de tören düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk sinemasının ünlü oyuncularından Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonunda anma töreni düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Aydoğan'ın oğlu Gurur, törende, annesinin, salonu dolduracak kadar arkadaşı ve seveni olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Annem diye söylemiyorum. Tanıdığı tanımadığı herkese ön yargısız bakabilen biriydi. Elinde olsa herkese yardım ederdi. Bunu çok iyi biliyorum. O kadar iyi kalpli bir insandı ki böyle bir annem olduğu için çok mutluyum. Ona layık olmak istiyorum. Ona hakkını ödeyebilir miyim bilmiyorum. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Mekanı cennet olsun."

Yakın arkadaşlarından, müzisyen Orhan Gencebay ise Oya Aydoğan'a "oy oy" şeklinde hitap ettiğini belirterek, "Çok eski dostum. Daha doğrusu ben onu abisiyim, o da benim kardeşimdi. Ailemden biri gibiydi. Hele son yıllarda haftanın neredeyse her günü, bazen birkaç günü görüşürdük. Pazar günleri de birlikte kahvaltı yapardık. Son derece sevgi doluydu. Çok iyi bir insandı. Mesleğinde çok başarılıydı." dedi.

Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre de Oya Aydoğan vefat etmeden 4 gün önce, ona hitaben yazdığı mektubu gözyaşları içinde okudu.

Oyuncu Halil Ergün de Aydoğan'ın vefatının erken olduğunu belirterek, "Bazı anlar var ki insan çok şey anlatmak ister ama anlatamaz. Oya, hayatımda bana en çok şefkat gösteren arkadaşımdı. Sağına, soluna, insanına, hele sanatına gerçekten çok şefkatli bir insandı. Sinemayı çok seviyordu. Mesleğine aşıktı. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'ın ünlü karakterlerinden Nuri Alço da 40 yıllık dostunu kaybettiği vurgulayarak, "Bana 'Neden evlenmiyorsun? Evlendirelim seni' derdi. Ben de ona sorduğumda, 'Ben evliyim' derdi. Oğluna o kadar çok bağlıydı ki kendi hayatını ikinci plana atan bir insandı. Bize emanet etmiş olduğu oğlunu, sevenleri olarak hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Törende ayrıca Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, yönetmen Ümit Efekan, oyuncular Ahu Tuğba, Gökhan Güney, Perihan Savaş, şarkıcı Safiye Soyman ve yapımcı Armağan Çağlayan da birer konuşma yaptı.

Aydoğan'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip, Levent Afet Yolal Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığında defnedilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.