İsmet Karababa

İsmet Karababa

Oyun Güzel De, Kaybetmek Olmasa

Oyun Güzel De, Kaybetmek Olmasa

Barcelona ve Arsenal gibi Avrupa devlerinin formasını giyen Alexander Hleb'i kadrosuna katarak ara transferde dikkatleri üzerine çeken Torku Konyaspor’umuz Süper ligin ilk yarısının en iyi organize olan, en iyi hücum hattına sahip, en başarılı takımı olan Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın büyülü atmosferine en az bir puan amacıyla çıkmıştı.

Elbette puan veya puanlar kolay gözükmüyordu ancak ligin ilk maçında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 lehine çevirerek lige üç puanla giriş yaptığının inancı içinde zor olanı başarabilmek için puan ya da puanlar alma amacındaydı ekibimiz.

Fenerbahçe takımını analiz ettiğimizde kendi sahasında kolay, kolay maç vermeyen, deplasmanlarda evindeki kadar rahat olamayan bir takım olma özelliğinin anlamı açıktı; Fenerbahçe’nin üzerine gider kafa tutarsan puan alabilir belki de kazanabilirsin korkar, ürker, çekilir mahkum oynarsan kazanman mucize, puan alman şansa kalmış demekti.

Mesut Bakkal hem Fenerbahçe’yi hem başındaki eski ekip arkadaşı Ersun Yanal’ı çok iyi tanımanın avantajı ile takımını hazırlamış nasıl puan veya puanlar alınabileceğinin çalışmasını yapmış bunun verdiği özgüvenle maçtan önce “Bizim için rakibin adı ve durumu önemli değil. Önemli olan saha içerisinde istediklerimizi yapabilmek. Tabiki hiç bir maça kaybetmek için çıkmayacağız. Fenerbahçe maçı da bunlardan biri” diyerek gerekli mesajı vermişti.

Her iki takımın ligdeki konumları, Fenerbahçe’nin önemli avantajları  dikkate alınarak Konyaspor’un mahkum oynayacağı için Fenerbahçe’nin maçı farklı kazanabileceği bile seslendirilirken, bizlerde umutlu değildik açıkçası. Maçın başlaması ile birlikte Konyaspor ‘un rakibine önde basarak kazandığı toplarda çabuk oynayarak pozisyona girmeye başlaması ile birlikte maçın rengi ve şekli değişmeye bizler umutlanmaya başlarken, Fenerbahçe’de endişeler belirmeye başlamıştı.

Genellikle Anadolu takımlarının Saraçoğlu’na ürkek, teslimiyetçi, fark yemeden gideyim anlayışının sonucu Fenerbahçe’nin hep tempolu, baskılı, bol gollü maçlarına tanık olmuştu Saraçoğlu; Konyasspor’un oyuna istekli, arzulu başlaması, rakibe önde basması topa hakim oluşu, maçın temposunu rakibe bırakmama anlayışı ile Fener ekibini ve taraftarını şaşırtıyor ne oluyor diye birbirlerine bakışırken Konyaspor’un Borek’in şutu ile kaleyi yoklaması ardından  21 dk. Djalma ile gelen golü ile Fenerbahçe’liler şok yaşarken yine Borek’in şutu rakibin tedirginlikleri artırmaya, 42 dk. Djalma sol çaprazdan attığı şut yan direği sıyırıp dışarı çıkması(zira topu uzak direkte bekleyen arkadaşına çıkarsa mutlak goldü) ile Fenerbahçe’lilerin acaba Torku Konya bu gün  bizim Saraçoğlu büyüsünü bozacak mı? diye düşünmeye başladıkları bir anda  44.dk da Fenerbahçe’nin en büyük silahlarından olan bir ölü toptan kalemizde golü gördük ve ilkyarıyı hiç hak etmediğimiz bir skorla tamamladık.

İkinci golü bulabilsek, daha dikkatli olup ölü  toptan son dakika golü olmasa soyunma odasına farklı duygular içinde gidilecek önlemler buna göre alınacak tarihi bir sonuçla dönebileceği inancı soyunma odasında motivasyonu tavan yapacaktı,olmadı.

İkinci yarıya da Konyaspor rakibe önde basarak başladı 48dk. geliştirilen bir hücum organizasyonunda Gökhan’ın ters vuruşu yan direkten dönüyor,49 dk.Gekas’ın şutunu Volkan çıkarırken Fenerbahçe   türbinlerinde şaşkınlık,bizde bu kez kazanacağız düşüncesi iyiden iyiye belirmeye başlamıştı.Yine taç ile başlayan ölü top organizasyonunda yediğimiz gol ile hayallerimiz yıkılıyor, sahadaki mücadeleye, ortaya konan inançlı futbola yazık oluyor bir kez daha Saraçoğlu’ndan puansız dönüyorduk.

Ortaya koydukları mücadele ve yürekli oyun anlayışları ile emeği geçenleri kutlamak görevimiz, kaybetmiş olsak ta görüntü gelecek adına umut vericiydi. Burada Teknik Direktör Mesut Bakkal için bir övgüm, birde eleştirim olacak Herkesin konuştuğu, takdir ettiği bu Konyaspor’un sahadaki görüntüsüne verdiğin katkıdan dolayı teşekkürler hocam, ancak bu oyun anlayışının işleyişinde ikinci yarı Fizik olarak düşen Hlep ile Planladığın oyun kurgusunun işleyişine top kayıpları ile engel olan Hasan Kapze’yi uzun süre oyunda tutarak oyunu ve skoru lehimize çevirebilecek hamleleri Fenerbahçe’den golü yedikten sonra yaptığın için sizi eleştiriyorum. İkinci yarıya Recep ile başlasanız,ardından Erdal hamlesini yapmış olsanız bu gün tarihi yazmış, Türkiye’ye Torku Konyaspor’u konuşturmuş olacaktınız belki de.

Ekibimizin; önündeki Sivas (İ), Kasımpaşa (D), Elazığspor (İ), Gençlerbirliği (D), Trabzonspor (İ) ile oynayacağı beş hafta çok önemli burada bizim ve rakiplerimizin alacağı sonuçlar ligin gidişatı için önemli bir gösterge olacaktır. Arzu ettiğimiz sonuçlarla geçmesi umut  ve temennisiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR