Oyuncu Hekimoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Oyuncu Hekimoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yeşilçam oyuncularından Mahmut Hekimoğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camisi'ndeki törenin ardından defnedilmek üzere Sakarya'nın Hendek ilçesine uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Yeşilçam oyuncularından Mahmut Hekimoğlu (61), son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 2 yıl önce prostat kanseri teşhisi konulan, birkaç gün önce fenalaşarak yoğun bakıma alınan ancak tüm tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hekimoğlu için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.Törende taziyeleri, Mahmut Hekimoğlu'nun kızı Gizem Hekimoğlu ve eski eşi Selma Sözel kabul etti. Cenaze törenine, Serdar Gökhan, Nazif Tunç, Gökhan Güney, Nuri Alço, Coşkun Göğen, Tarık Mengüç ve Serpil Çakmaklı'nın da arasında olduğu sanat dünyasından kişiler katıldı. Hekimoğlu'nun tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, defnedilmek üzere Sakarya'nın Hendek ilçesine götürüleceği araca, alkışlar eşliğinde taşındı. Mahmut Hekimoğlu'nun cenazesi, Hendek'teki aile mezarlığında toprağa verilecek.

"Türk sinemasının en güzel gülen adamlarından biriydi"
Yönetmen Nazif Tunç AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hekimoğlu ile birkaç projede çok eğlenerek çalıştıklarını söyledi. Hekimoğlu'nun çalışırken çok titiz olduğunu aktaran Tunç, "Türk sinemasında hep canlandırdığı ahlaklı, terbiyeli delikanlılar, iyi aile babaları gibi temiz bir insandı. Alın teriyle geçinmeye çalışan, Türk sinemasının gerçekten emekçilerindendi. Kimseye bir manisi olmayan, aksine herkese yardımcı olmaya çalışırdı." ifadelerini kullandı. Oyuncu Coşkun Göğen de birçok filmde rol aldığını belirttiği Hekimoğlu'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hastanedeyken Hekimoğlu'nu ziyaret ettiğini söyleyen Göğen, "İyi bir arkadaş ve iyi bir oyuncu. Güzel insan. Yeşilçam'da arkadaşlık, sevgi, saygı, paylaşım vardı. Günü gelen gidiyor, Allah yaşayanlara uzun ömür versin." dedi.

Oyuncu Serpil Çakmaklı da Hekimoğlu'nun, sinema adına büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi. Çok üzgün olduğunu belirten Çakmaklı, şöyle devam etti: "Hayatta ölüm denilen bir gerçek var. Ölüm bir gün bizim de kapımızı çalacak. Bayram olması nedeniyle burayı biraz boş görüyorum. Gönül isterdi ki burada birlikte rol aldığı bütün oyuncular, dernekler, yönetmenler de olsun ama çok azı geldi maalesef. Ölüm kapıyı çaldığında, buraya gelmeyen arkadaşların camileri de boş kalabilir. Onunla çok güzel günler geçirdik. Hayat dolu bir insandı." diye konuştu Oyuncu Nuri Alço ise 40 senedir dost olduğu Hekimoğlu'nun son anlarına kadar yanından ayrılmadığını anlatarak, "Çok korkardı hastalıktan. İzmir'de hastaneye götürdüm. İlk teşhisi orada koydular. Şimdi neredeyse 3 sene geçti aradan. Bu kadar dayanabildi. Türk sinemasının en güzel gülen adamlarından biriydi. Allah fazla çektirmeden yanına aldı. Allah ailesine metanet versin." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.