Özbekistan ve Afganistan arasında siyasi istişare toplantısı yapıldı

Özbekistan ve Afganistan arasında siyasi istişare toplantısı yapıldı
TAŞKENT (AA) - Özbekistan ve Afganistan arasında ilk siyasi istişare toplantısı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapıldı. Özbekistan Dışişleri Bakanlığından...

TAŞKENT (AA) - Özbekistan ve Afganistan arasında ilk siyasi istişare toplantısı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapıldı.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ve Afganistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hikmet Halil Karzay başkanlığında Özbekistan-Afganistan ilk siyasi istişare toplantısı düzenlendi.

Açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında yapılan toplantıda siyasi, ticari-ekonomik, ulaşım ve taşımacılık, kültürel-insani ve diğer alanlarda ikili ilişkiler, bölgesel-güncel meseleler ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

Afganistan'ın Taşkent Büyükelçisi Sayed Şahabiddin Timuri'nin de hazır bulunduğu toplantıda, tarafların karşılıklı saygı, güven ve çıkara dayalı işbirliğinin artırılmasından yana olduğu vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.