Özbekistan'da dünya halkları mutfağı festivali

Özbekistan'da dünya halkları mutfağı festivali
Festivalde Türkiye standı büyük ilgi gördü

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dünya halkları mutfağı festivali düzenlendi.

Başkent Taşkent'te Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Konuk Evi'nde düzenlenen festivalde, ülkedeki büyükelçilikler stant açtı, ayrıca Özbekistan'ın değişik bölgeleri yöresel yemeklerini tanıttı.

Festival çerçevesinde Taşkent'te temsilciliği bulunan yabancı ülkeler, büyükelçilikleri tarafından tanıtıldı, bu ülkelerin dans ve halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen festivale katılan Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği, açtığı stantta Türk mutfağının örneklerini sergiledi.

Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul ile büyükelçilik mensuplarının konukları karşıladığı, çeşitli Türk yemekleriyle tatlılarının bulunduğu standa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye standında ikram edilen çiğ köfte, dolma, döner ve baklava katılımcıların beğenisini kazandı.

Festivalde ABD, Rusya, Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan, Hindistan, Pakistan, Afganistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Vietnam, Belarus, Mısır, Suudi Arabistan, Umman, Kazakistan, Filistin, Tacikistan ve İsviçre büyükelçiliklerinin mensupları ve çeşitli ülkelerin kültür merkezlerinin temsilcileri hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.