Özel Gençlik Anaokulu komşularını geziyor

Özel Gençlik Anaokulu komşularını geziyor
Özel Gençlik Anaokulu komşularını geziyor

Gençlik Eğitim Kurumları dinimizin ve geleneklerimizin önem verdiği temel konulardan biri olan komşuluk üzerine bir proje geliştirerek öğrencilerinin komşu ziyaretlerinde bulunmasını sağladı. Her bir öğrenci için onlarca hediye hazırlandı ve öğrencilere verildi. Öğrenciler bu hediyeleri komşularına dağıtarak hem onlarla tanışma fırsatı buldu hem de teknoloji ile birlikte unutulmaya başlanan komşuluk kültürünü yeniden canlandırmaya çalıştılar. Okul aile iş birliği içerisinde gerçekleşen proje velilerden ve komşulardan tam not aldı.

Okul müdürü Aliye Duman, komşuluk kültürünün temelde, doğumdan ölüme kadar iyi ve kötü günlerde sevinç ve kederi paylaşmaya ve yardımlaşmaya dayandığını, dinimizin emrettiği, geleneksel değerlerimizin de bu konuya büyük önem atfettiğini ifade etti. Duman, günümüzde komşuluk ilişkilerimiz her ne kadar değişime uğramış olsa da bu kültürü sürdürme adına Gençlik Eğitim Kurumları olarak ‘Komşuluğu Yeniden İnşa Etmek ’ Adlı bir proje ile komşularımızla buluşmayı amaçladıklarını söyledi. Duman, sahip olduğumuz bu değerin yaşanması ve yaşatılması adına, geçmişten geleceğe daha umutla ve güvenle bakabilen bir gençlik yetiştirebilmek amacıyla öğrencilerimizi ve ailelerimizi bu proje içerisine dâhil ettiklerini belitti ve bu değerlerin kaybedildiği zaman, geçmişi geleceğe bağlayan en temel bağların da koparılmış olacağını söyledi. Duman, komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi bir anlamda günümüzde insanı esir alan, bireyselleştiren, insani değerlerinden uzaklaştıran teknolojik aletlerin ve sosyal medyanın tahakkümünden kurtarmanın çabası olarak gördüklerini söyledi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.