Özel Güvenlik Görevlileriyle İlgili Yönetmelikte Değişiklik

Özel Güvenlik Görevlileriyle İlgili Yönetmelikte Değişiklik
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, özel güvenlik hizmetlerinde kullanılacak uzun namlulu silahların niteliği ve sayısı konusunda Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınmayacak

ANKARA (AA) - Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, özel güvenlik hizmetlerinde kullanılacak uzun namlulu silahların niteliği ve sayısı konusunda Genelkurmay Başkanlığından görüş alınmayacak.

"Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, özel güvenlik hizmetlerinde uzun namlulu silah kullanılmasının gerektirdiği hallerde bu silahların niteliği ve sayısı konusunda Genelkurmay Başkanlığından görüş alınmayacak.

Söz konusu görevlerde kullanılacak uzun namlulu silahların niteliği ve sayısı, ilgili komisyonun kararı ve valinin onayıyla belirlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.