Özel güvenlik sektörü çalışan bulamıyor

Özel güvenlik sektörü çalışan bulamıyor
GÜSOD Başkanı Kösereisoğlu, özel güvenlik hizmetleri sektöründe istihdam açığı bulunduğunu belirterek, "İşsizlik var ama biz çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz." dedi

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, özel güvenlik hizmetleri sektöründe istihdam açığı bulunduğunu belirterek, "Sektörde şu an yaklaşık 300 bin çalışan var ama olması gereken 350 bin. Türkiye'de işsizlik var ama biz çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz." dedi.

Kösereisoğlu, AA muhabirine yaptığı açılamada, özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları işle aldıkları maaş ve özlük haklarının orantısız olduğunu söyledi.

İnsanların özel güvenliklerden beklentilerinin çok fazla olduğuna işaret eden Kösereisoğlu, "Diğer mesleklerde çalışanlar bir tehlike gördüklerinde işi bırakabiliyorlar. Saldırının veya saldırganın ilk hedefi olan özel güvenlik görevlileri ise başına bir şey gelirse bile üstüne gidiyor. Çoğu kişi 'bu paraya bu risk alınmaz' diye düşünüyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sektörde yaklaşık yüzde 15 istihdam açığı olduğuna dikkati çeken Kösereisoğlu, "Sektörde şu an yaklaşık 300 bin çalışan var ama olması gereken 350 bin. İstihdam edilen bu 300 bin kişi ise kalitesiz hizmet üretiyor. Türkiye'de işsizlik var ama biz çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.