Özel Kuvvetler Komutanlığında 'Fetö' Temizliği

Özel Kuvvetler Komutanlığında 'Fetö' Temizliği
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ele geçirilmek istenen Özel Kuvvetler Komutanlığı, cuntada yer alan personelini tespit için komisyon oluşturdu. Komisyonun çalışmaları sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli yaklaşık 90 personel tutuklandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi ile emrindeki bir grup asker tarafından ele geçirilmeye çalışılan Özel Kuvvetler Komutanlığı, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbeye karışan personelini belirlemek için çalışma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu kapsamda, FETÖ mensuplarının tespit edilmesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. Özel Kuvvetler Karargahının kamera görüntüleri ve personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgiler incelemeye alındı. Komisyon, darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personeli, idari soruşturma kapsamında "mülakata" aldı. Darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen askerler, adli işlem için Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Bugüne kadar darbe girişimine karıştığı iddiası ile yaklaşık 90 personel tutuklandı.

Söz konusu askerlerden bazılarının, ifadelerinde "etkin pişmanlık hükümlerinden" yararlanmak istediklerini söylediği bildirildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki komisyonun, çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 96'sı asker, 5'i sivil olmak üzere toplam 104 şüpheli tutuklandı, 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 12 şüphelinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Muhabir: Tanju Özkaya,Soner Aksakal

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.