Özel sektör teşviklerle büyüyecek

Özel sektör teşviklerle büyüyecek
Vergisini zamanında ödeyenlere getirilmesi ön görülen yüzde 5 oranındaki indirim, Konya’daki odalar tarafından olumlu karşılanırken, Başkanlar “indirim can suyu olacak” görüşünde bulundu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından toplantıda ele alınan konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca işverenin beklediği vergi indirimine ilişkin “zamanında vergisini ödeyene yüzde 5 oranında indirim” açıklaması ile piyasaya can suyu verilmesi amaçlandı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve SMMMO Konya Başkanı Seyit Faruk Özselek, indirimi değerlendirdi.

YÜKSEK BÜYÜME RAKAMLARINA ULAŞACAĞIZ

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Hükümetimiz özel sektörümüzü rahatlatmaya yönelik tedbirleri bir süredir dönem dönem hayata geçirmektedir. Vergisini düzenli ödeyenlere 5 puanlık vergi indirimine ilişkin uygulama da iş dünyamızın beklediği bir gelişmedir. Son yıllarda işveren üzerindeki üretim dışı maliyetler giderek artmıştır. Uygulamaya konulan vergi indirimi özel sektörümüzün üzerindeki vergi yükünü hafifletecektir. Özel sektöre moral verici bu uygulama aynı zamanda üretimin, istihdamın önünü açacaktır. Bunlar da ekonomimiz için katkı sağlayacaktır. Özel sektör olarak 2017’de daha fazla çalışmaya kararlıyız. Devlet özel sektör işbirliği ile 2016 yılından kalan tüm olumsuzluklarını bertaraf ederek yeniden yüksek büyüme rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN KRİTERLER VAR

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Küçük ve orta ölçekli işletmeleri, ödeme performansı konusunda veya vergilerini süresinde ödedikleri zaman teşvik eden bir düzenleme yapılması öngörülüyor. Mevcut karara göre öncelikle KOBİ'lerin yararlanması sağlanacak. İndirim için Maliye Bakanımızın açıkladığı bazı kriterler var. Bunlardan bazıları mükellefin, yararlandığı dönem itibarıyla geçmişe dönük borcu olmaması, belli bir limitin altında kalan borçlar dikkate alınmayacak olması gibi kriterler mevcut” şeklinde belirtti. Alınan bu kararın mükelleflerin vergi ödeme performansını olumlu yönde etkileyeceğini belirten Başkan Özselek;” Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yapılacak olan indirim mükellefi vergisini ödemeye teşvik edecek nitelikte. Çünkü mükellef vergisini tam ve zamanında öderse belirli oranda kazançlı çıkacak. Bu kazanç hem devlet adına hem mükellef adına olacak. Bunun için alınan bu karar ülke ekonomisi için son derece olumlu ve yerinde bir karar” dedi.

ESNAFA CAN SUYU OLACAK

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan ise şunları söyledi; “Vergisini düzenli ödeyenler için yüzde beş oranında vergi indirimi geldi. Düzenli ödemeyenler için geçerli bir kriter değil bu. Çok güzel bir uygulama bu. Esnafa bir can suyu olacağını düşünüyorum. Çünkü ülke içinde yaşanan olumsuz etkiler esnafımızı da olumsuz etkilemişti. Getirilen bu uygulamadan dolayı çok mutluyuz devletimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.