Özel Sporcular Atletizm Bölgeler Şampiyonası

Özel Sporcular Atletizm Bölgeler Şampiyonası
Şampiyonaya, down sendromlu, otistik ve mental engelli yaklaşık bin yüz sporcu katılıyor

ANTALYA (AA) - Özel Sporcular Atletizm Bölgeler Şampiyonası, Antalya'da devam ediyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen şampiyonaya, down sendromlu, otistik ve mental engelli yaklaşık bin yüz sporcu katılıyor.

Şampiyonanın dördüncü gününde Marmara ve İç Anadolu bölgelerini kapsayan ikinci bölge ayağı, Antalya Zeytinköy Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. 500 sporcunun katıldığı şampiyonanın dördüncü gününde, 3 adım atlama, uzun atlama, cirit atma, gülle atma ve disk atma branşlarında müsabakalar yapıldı.

TOSSFED Başkan Vekili Sadettin Akçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak engelli bireyleri topluma kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Atletizmin paralimpik branşına, 2016 Rio Olimpiyatları'na gidebilecekleri bir alan olduğu için daha fazla önem verdiklerini dile getiren Akçi, "Bugün 3 adım atlama, uzun atlama, cirit atma, gülle atma ve disk atma branşlarında çocukların derecelerini alacağız. Daha sonra bu sporcular arasından milli takıma ve olimpiyatlara hazırlayacağımız ekibi seçeceğiz. Olimpiyatlarda 3 sporcu ile temsil edilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

17 Mart Perşembe günü sona erecek şampiyonada dereceye giren sporcular, nisan ayında yapılacak Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.