Özerklik ilan edeceğiz deyin de boyunuzun ölçüsünü alalım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bugün biz özerklik ilan edeceğiz deyin de boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım"

Konya'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "16 Nisan, büyük medeniyetin ve büyük bir anlayışın kendisinin üzerine oynanan bütün oyunlara yüksek sesle artık bizi terbiye edemeyeceksiniz diye ortaya koyduğu büyük bir itirazın adıdır" dedi. 

 Soylu, "16 Nisan, büyük medeniyetin ve büyük bir anlayışın kendisinin üzerine oynanan bütün oyunlara yüksek sesle artık bizi terbiye edemeyeceksiniz diye ortaya koyduğu büyük bir itirazın adıdır" dedi. Bakan Soylu, yüzde 10’nun üzerinde oy alınca şımaranların, afralarından, tafralarından geçilmeyenlerin oyları nasıl aldıklarını bildiklerini söyleyerek, “Musluklardan kan akıtarak oy aldıklarını biliyoruz. İnsanları tehdit ederek oy aldıklarını biliyoruz. Evlere pusulalar göndererek oyları aldıklarını biliyoruz. Hep birlikte o oyları nasıl aldıklarını biliyoruz. Tükürüğümüzle boğarız diyen birisi vardı. Şimdi bu milletin birliğini ne olduğunu onlar anladılar. Bu devletin ne olduğunu nereden geldiğini bin yıldır bu topraklarda nasıl durduğunu. Dediler ki 7 Haziran’dan sonra artık buralarda bizim borumuz öter. Evet buralarda sizin borunuz öter. Öyle diyorlardı. Nusaybin’de özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. Muş Varto'da özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. Cizre'de özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. O gün sözleri ve cesaretleri çok yüksek çıkıyordu. Hadi bakalım Türkiye Cumhuriyeti devleti karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı Başkanımızın talimatı ile bir adım atılıyor. Hükümetimiz, milletvekillerimiz, bütün milletimiz, hep birlikte irade ortaya koyuyor. Hadi bakalım o günkü cesaretin birazını görelim. Bugün biz özerklik ilan edeceğiz deyin de boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım" ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar