Murat Güzel

Murat Güzel

Özgür Ergun’un istifası nasıl yorumlanmalı?

Özgür Ergun’un istifası nasıl yorumlanmalı?

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun’un istifası ve istifa sonrası yaptığı açıklamalar çevresinde birçok yorum yapılıyor.

Bundan yaklaşık iki yıl önce o dönem AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olan Güldal Akşit’in kararıyla il kadın kolları başkanlığına getirilen Ergun’un görevden alınacağına dair yaklaşık 3-4 aydır süren bir dedikodu da Konya’nın siyasi kulislerinde konuşuluyordu.

İşin doğrusu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda yaşanan değişimin illere ve dolayısıyla Konya’ya sirayet etmemesi düşünülemezdi. Hatırlayacak olursanız bu değişim esnasında AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı’na gelen isimlerden biri de Konya Milletvekili Gülay Samancı olmuştu.

Göreve yeni gelen genel başkanın kendi ekibini oluşturma kararını alması kadar normal bir durum olamazdı.

Fakat 3 ay boyunca Konya siyasi kulislerinde konuşulanlar arasında öyle bir ayrıntı vardı ki asla ıska geçilemez.

10 Eylül tarihli köşemizde de yazdığımız gibi AK Parti İl Yönetimi ve o dönemki İl Başkanı Ahmet Sorgun’la da arası açılmıştı Özgür hanımın.

Sorunun yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yürütülen kampanyalarla ilgili ve sınırlı olduğunu düşünüyordum ben.

Ancak Özgür hanımın istifası sonrası yaptığı açıklamalar sorunun ne olabileceğine ilişkin başka bir seçenek daha sundu bize. İl yönetiminden ayrılarak üniversitede göreve başlayan bir başka hanımın yeni pozisyonu…

Doğrusu, bunun bir “kıskançlık” emaresi olup olmadığını çok düşündüm, ama öyle değerlendirmemeye karar verdim çünkü Özgür Hanım geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleşen bu olay sonrası istifa etmedi. Demek ki açıklamasında ifade ettiği kadar önemli bir konu olarak görünmemiş gözüne. Peki, ama açıklamasında bu hususa neden değinmek zorunda kaldı?

Deyim yerindeyse istifasına gerekçe olarak sunduğu konuların tamamının enti püften şeyler olduğu açık.

AK Parti’nin yaklaşık yüzde seksen oy aldığı Konya’da birçok özel ya da resmi kurum ve kuruluşlarda AK Partililerin görev yapıyor olmasından daha doğal ne olabilir?

Konya’da beş kez kongre yapmış bir partide merkez ilçe teşkilatlarıyla birlikte görev alan insan sayısı nereden bakarsanız bakın 4-5 bini bulur.

Yönetici seviyede olan bu insanlar arasında avukatların, esnafın, mühendislerin vb. meslek erbabının bulunması doğal, bir milyon nüfuslu Konya’da yönetici seviyede bulunan insan sayısının ekserisinin AK Partili olması da kaçınılmazdır.

Ve asıl soru şu: Sayın Özgür Ergun niye bu istifasını ve istifa sonrası yaptığı açıklamayı AK Parti İl Kongresi sonrası yaptı. Yoksa AK Parti il kongresinde bir beklentisi mi vardı?

Özgür Ergun, eğer varsa böyle bir beklentisi, bugüne dek partisi ve Konya’sı için ne yaptı ki böyle bir beklenti içine girdi?

Ne Özgür Ergun hanımefendi ne de sosyal medyada bazı yazdıklarına tanık olduğumuz muhterem eşleri Abdullah Ergun beyefendi kusurumuza bakmasınlar ama bir gazeteci olarak ben kendilerinin Konya ve AK Parti’nin başarısı için çalıştığına asla kani değilim. Bu yönde dişe dokunur herhangi bir faaliyetlerini de görmedim.

Yeri gelmişken söyleyeyim, kurum ziyaretlerini ve parti içi çalışmaları da bu anlamda bir etkinlik olarak görmüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR